easter | dishes

13 Pins769 Followers
200 g kallrökt lax i skivor / 1 kruka dill / 2 st ägg, hårdkokta / 1 st rödlök / 3-4 dl gräddfil / 1 burk ishavs- eller stenbitsrom (80 g) / 2 st limefrukter / Citronpeppar, efter smak / Chiliflakes, efter smak / Salt, efter smak / Svartpeppar, efter smak

Laxröra med dill och lime

200 g kallrökt lax i skivor / 1 kruka dill / 2 st ägg, hårdkokta / 1 st rödlök / 3-4 dl gräddfil / 1 burk ishavs- eller stenbitsrom (80 g) / 2 st limefrukter / Citronpeppar, efter smak / Chiliflakes, efter smak / Salt, efter smak / Svartpeppar, efter smak

{ Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom } 200 g kavring / 25 g smör / 150 g matjessill / 3 dl kesella / 2 dl crème fraiche / 1 st rödlök 1 kruka dill / 1 kruka gräslök / salt och peppar / 3 st gelantinblad / 4 msk citron (färskpressad juice) / forellrom

Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom - make vegetarian version?

{ Laxcheesecake } 8 port. 200 g kantskuren kavring / 75 g smält smör fyllning: 4 gelatinblad 2 1/2 dl crème fraiche 300 g cream cheese 1/2 finhackad rödlök 3 msk riven färsk pepparrot 3 msk finhackad dill 80 g röd rom 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar Garnering: 300–400 g kallrökt lax Dillvippor Citron 1. Smula kavringen, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Smörj 8 portionsformar och tryck ut massan i formarna. Ställ i kylen i 30–40 minuter.

{ Laxcheesecake } 8 port. 200 g kantskuren kavring / 75 g smält smör fyllning: 4 gelatinblad 2 1/2 dl crème fraiche 300 g cream cheese 1/2 finhackad rödlök 3 msk riven färsk pepparrot 3 msk finhackad dill 80 g röd rom 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar Garnering: 300–400 g kallrökt lax Dillvippor Citron 1. Smula kavringen, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Smörj 8 portionsformar och tryck ut massan i formarna. Ställ i kylen i 30–40 minuter.

[ Leilas skagencrostini ] 400 g skalade räkor / 3-4 msk majonäs (Hellmans) / 1/2 kruka hackad dill / 6 droppar färsk citronsaft / svartpeppar el vitpeppar från kvarn / flingsalt / 1/2 baguette / olivolja | Ugn 175. Hacka räkorna, blanda med majonäs + hackad dill, smaksätt med peppar + salt. Skiva baguetten i tunna skivor, pensla med olivolja på plåt. Smaksätt m flingsalt. Rosta 5-10 min så de blir gyllene. Låt svalna. Lägg en klick skagen på, toppa med löjrom.

Skagen is an area in Sweden so the toasts are named after it. It is usually chopped shrimps with mayonnaise and caviar, perhaps some dill.

[ Citronsill ] 6 port. 1 burk inläggningssill à 420 g / purjolök / 1 äggula / 1 1/2 msk senap / 1/2 dl rapsolja / rivet skal av 1 1/2 citron / saft av 1 citron / 3 msk finhackad dill / 2 msk strösocker / knappt 1 dl crème fraiche | Låt sillen rinna av, dela i 1 1/2 cm snedställda bitar. Ansa + strimla purjolök. Blanda äggula + senap. Vispa ner olja i tunn stråle, till slät, jämn sås. Lägg i purjolök, citronskal, citronsaft, dill, socker, crème fraiche. Lägg i sill, låt dra i kyl minst 1 dag.

[ Citronsill ] 6 port. 1 burk inläggningssill à 420 g / purjolök / 1 äggula / 1 1/2 msk senap / 1/2 dl rapsolja / rivet skal av 1 1/2 citron / saft av 1 citron / 3 msk finhackad dill / 2 msk strösocker / knappt 1 dl crème fraiche | Låt sillen rinna av, dela i 1 1/2 cm snedställda bitar. Ansa + strimla purjolök. Blanda äggula + senap. Vispa ner olja i tunn stråle, till slät, jämn sås. Lägg i purjolök, citronskal, citronsaft, dill, socker, crème fraiche. Lägg i sill, låt dra i kyl minst 1 dag.

Rödbetssallad med chèvre

Rödbetssallad med chèvre

{ Sparrissoppa } 8 små bufféportioner. 500 g grön sparris 4 bananschalottenlökar / 2 msk smör / 5 dl vispgrädde / 5 dl vatten / 2 msk kycklingfond / 1 dl vitt vin / 1/2 tsk salt / 1 krm svartpeppar. Garnering: Sparristoppar, klippt krasse

{ Sparrissoppa } 8 små bufféportioner. 500 g grön sparris 4 bananschalottenlökar / 2 msk smör / 5 dl vispgrädde / 5 dl vatten / 2 msk kycklingfond / 1 dl vitt vin / 1/2 tsk salt / 1 krm svartpeppar. Garnering: Sparristoppar, klippt krasse

[ Små västerbottenpajer med smördeg ] 8 pajer i ugnsfast muffinsplåt. { Ingredienser } 1 rulle smördeg / 1 dl mjölk / 4 dl riven västerbottensost / 2 ägg / salt & peppar / gräddfil / stenbitsrom. { Metod } Rulla ut smördegen, skär den i 8 fyrkantiga bitar. Lägg smördegen i muffinsplåten, pensla med 1 ägg. Vispa andra ägget i bunke m mjölk, ost, salta & peppra. Grädda i mitten på 225° ca 7 min. Låt svalna. Klicka på lite gräddfil & rom.

[ Små västerbottenpajer med smördeg ] 8 pajer i ugnsfast muffinsplåt. { Ingredienser } 1 rulle smördeg / 1 dl mjölk / 4 dl riven västerbottensost / 2 ägg / salt & peppar / gräddfil / stenbitsrom. { Metod } Rulla ut smördegen, skär den i 8 fyrkantiga bitar. Lägg smördegen i muffinsplåten, pensla med 1 ägg. Vispa andra ägget i bunke m mjölk, ost, salta & peppra. Grädda i mitten på 225° ca 7 min. Låt svalna. Klicka på lite gräddfil & rom.

Pinterest
Search