Vi fortsätter lite i fiskens tecken... En festligt förrätt med laxröra i snapsglas, passar utmärkt som entrérätt till skaldjurskvällen eller som en del av plockmaten på en buffé. När skördefesten k...

En festligt förrätt med laxröra i snapsglas, passar utmärkt som entrérätt

{ Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd } Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

{ Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd } Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

Recept på Kalasgod smörgåstårta från - Hemmets Journal

swedish sandwich cake with smoked salmon

Swedish potato pancakes. Serve with caviar and lemon creme fraiche. (Or without caviar for a more vegetarian dish)

Serve with caviar and lemon creme fraiche. Or without caviar for a more vegetarian dish.

{ Fröknäcken med laxröra, löjrom och rödlök} Laxröra: 200 g kallrökt lax / 1 dl creme fraiche / 100 g färskost (eventuellt med valfri passande smak!) / 1/2 dl finklippt gräslök / Saft av 1/2 liten citron / salt

Laxröra

6 k i l o .

Lantliv Midsommar Cheesecake med jordgubbar

Lantliv Bitte E:son Forsberg Midsommar

Swedish Midsummer Recipes

Lantliv Bitte E:son Forsberg Midsommar

[ Matjessillcheesecake med forellrom ] 200g kavring / 25g smör / 150g matjessill / 3dl kesella / 2dl crème fraiche / 1 rödlök / 1 kruka dill / 1 kruka gräslök / salt + peppar / 3 gelantinblad / 4msk citronjuice / forellrom | Mixa kavring, smält smör. Lägg i form med löstagbara kanter. Ställ kallt. Hackad matjessill blandas m kesella, crème fraiche, det mesta finhackade rödlöken + hackade örterna, krydda. Blötlägg gelatin. Koka citronsaft, lägg i gelatin. Blanda allt i formen. Kallt minst 2…

Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom - make vegetarian version?

Underbart god som den är, eller i en drink med club soda eller kanske lite gin

Underbart god som den är, eller i en drink med club soda eller kanske lite gin

[ Gröna Skafferiets julköttbullar ] 4 dl kokta bönor ex. pinto & adzuki / 2 dl kokta gröna linser / 1 stor gul lök / 1 dl jordnötter / ½ dl solrosfrön / 1–2 ägg / 1 dl ströbröd / 2 msk soja / 5–8 st malda kryddpepparkorn / 3–5 st malda enbär / salt, peppar | Grovmixa samman bönor och linser. Riv ner löken. Mal jordnötter + solrosfrön i ex kvarn el finhacka. Blanda ner tillsammans med ägg, ströbröd, kryddorna. Rulla en provköttbulle som får stekas, efterkrydda ev.

bean and lentil "meatballs".

[ Leilas skagencrostini ] 400 g skalade räkor / 3-4 msk majonäs (Hellmans) / 1/2 kruka hackad dill / 6 droppar färsk citronsaft / svartpeppar el vitpeppar från kvarn / flingsalt / 1/2 baguette / olivolja | Ugn 175. Hacka räkorna, blanda med majonäs + hackad dill, smaksätt med peppar + salt. Skiva baguetten i tunna skivor, pensla med olivolja på plåt. Smaksätt m flingsalt. Rosta 5-10 min så de blir gyllene. Låt svalna. Lägg en klick skagen på, toppa med löjrom.

Skagen is an area in Sweden so the toasts are named after it. It is usually chopped shrimps with mayonnaise and caviar, perhaps some dill.

[ Janssons frestelse med grönkål ]

[ Janssons frestelse med grönkål ]

ᎶUBBᖇÖᖇA ᎵÅ HᏋMBAᏦT TUNNBᖇÖᎠ ||   ca 25 bröd. {Tunnbröd} 5 dl vatten ~ 5 dl mjölk ~ 250 g smör ~ 100 g jäst ~ 1 msk socker ~ 1 tsk salt ~ ca 2 kg vetemjöl {Gör såhär} (1)Värm vatten, mjölk och smör till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke. (2)Tillsätt degspadet, socker och salt. Arbeta in mjölet tills det blir en deg som släpper från kanterna. (3)Låt degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader. (4)Dela degen i minst 25 delar. Kavla ut med kruskavel, nagga med gaffel och grädda…

ᎶUBBᖇÖᖇA ᎵÅ HᏋMBAᏦT TUNNBᖇÖᎠ || ca 25 bröd. {Tunnbröd} 5 dl vatten ~ 5 dl mjölk ~ 250 g smör ~ 100 g jäst ~ 1 msk socker ~ 1 tsk salt ~ ca 2 kg vetemjöl {Gör såhär} (1)Värm vatten, mjölk och smör till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke. (2)Tillsätt degspadet, socker och salt. Arbeta in mjölet tills det blir en deg som släpper från kanterna. (3)Låt degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader. (4)Dela degen i minst 25 delar. Kavla ut med kruskavel, nagga med gaffel och grädda…

[ Kalljästa, glutenfria saffransfrallor ] 5 ½ dl mjölk / ⅓ pkt jäst / ½ g saffran / 6 dl bovetemjöl / 1 dl havregryn / 1 msk fiberhusk / 1 msk linfrön / 1 tsk havssalt / 1 dl russin / 2 ½ msk olivolja / 2 tsk agavesirap | Smula jäst m mjölk. Rör t jäst lösts, blanda i saffran. Blanda de torra, rör ned. +agavesirap, olivolja. Sätt ngt över, jäs i kyl över natten. Klicka ut 11 st bakplåtspapperplåt. Doppa händer i vatten, forma frallor. Jäs under bakduk ca 30 min. Grädda 200° ca 15 min.

[ Kalljästa, glutenfria saffransfrallor ] 5 ½ dl mjölk / ⅓ pkt jäst / ½ g saffran / 6 dl bovetemjöl / 1 dl havregryn / 1 msk fiberhusk / 1 msk linfrön / 1 tsk havssalt / 1 dl russin / 2 ½ msk olivolja / 2 tsk agavesirap | Smula jäst m mjölk. Rör t jäst lösts, blanda i saffran. Blanda de torra, rör ned. +agavesirap, olivolja. Sätt ngt över, jäs i kyl över natten. Klicka ut 11 st bakplåtspapperplåt. Doppa händer i vatten, forma frallor. Jäs under bakduk ca 30 min. Grädda 200° ca 15 min.

[ Enbärsgravad lax ] 1. Putsa laxen och ta bort alla ben. 2. Blanda socker, salt, vitpeppar och enbär. 3. Dela laxsidan på mitten och fördela kryddblandningen jämnt över bitarna och lägg på rikligt med dill. Stänk över gin. 4. Lägg bitarna försiktigt på varandra med skinnet utåt. Stoppa i en plastpåse alternativt lägg i en form täckt med gladpack. 5. Ställ in i kylen i två till tre dygn. Vänd regelbundet. Servera laxen i tunna skivor. Garnera gärna med dill och enbär.

[ Enbärsgravad lax ] 1. Putsa laxen och ta bort alla ben. 2. Blanda socker, salt, vitpeppar och enbär. 3. Dela laxsidan på mitten och fördela kryddblandningen jämnt över bitarna och lägg på rikligt med dill. Stänk över gin. 4. Lägg bitarna försiktigt på varandra med skinnet utåt. Stoppa i en plastpåse alternativt lägg i en form täckt med gladpack. 5. Ställ in i kylen i två till tre dygn. Vänd regelbundet. Servera laxen i tunna skivor. Garnera gärna med dill och enbär.

[ Långkål ] 300 g grönkål / 1 liter grönsaksbuljong / 2 dl grädde / 1–2 msk vetemjöl / salt & svartpeppar | Tvätta grönkålen, dra bort stammen i mitten. Koka upp buljongen, lägg i grönkålen, koka ca 5 min. Häll av all buljong förutom ca 2 dl. Häll på grädden, koka ytterligare ngn min. Rör ut vetemjölet i lite vätska, häll ner det i långkålen så såsen redes. Smaka av med salt & svartpeppar.

Långkål - Kale, braised in broth, fried in butter and a little cream on top. A must at our Christmas Julbord!

Pinterest
Search