— icecream —

Hemmagjord glass & nyttig sorbet / Homemade ice cream & healthy sorbet
81 Pins767 Followers
[ Krämig pepparkaksglass ] ca 1 l, 5 min (exkl. frysning). 5 dl vispgrädde / 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g) / 100–150 g pepparkakor, grovt krossade + till garnering | Vispa grädden fluffig (inte för hårt). Häll ner kondenserad mjölk, blanda noga. Rör ner pepparkakssmulorna. 4. Häll i en limpform, ca 1½ liter. Strö krossade pepparkakor på ytan. Täck med plast, ställ i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

[ Krämig pepparkaksglass ] ca 1 l, 5 min (exkl. frysning). 5 dl vispgrädde / 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g) / 100–150 g pepparkakor, grovt krossade + till garnering | Vispa grädden fluffig (inte för hårt). Häll ner kondenserad mjölk, blanda noga. Rör ner pepparkakssmulorna. 4. Häll i en limpform, ca 1½ liter. Strö krossade pepparkakor på ytan. Täck med plast, ställ i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

När trädgårdens röda vinbär förvandlades till sötsyrliga fruktisglassar

Sweet ‘n Sour Ice Pops (actual page is in swedish): 500 g watermelon (weight in shell) strawberries redcurrants 1 cup water 1 cup raw cane sugar a pinch of salt

Recept på superenkel glass utan glassmaskin och med bara två ingredienser

Recept på superenkel glass utan glassmaskin och med bara två ingredienser

[ Enkla hemmagjorda syrénglasspinnar ] 2 dl koncentrerad hemmagjord syrensaft  / 4 dl kallt vatten | Blanda den koncentrerade syrensaften med vatten. Rör om. Häll saftblandningen i glassformar. Lägg i några syrenblommor (inga gröna delar) i varje form. Tillsätt ett par stycken blommor så blir det både vackert & gott. Frys glassen.

Lilac popsicles are both refreshing and easy to make. Add some real lilac blossoms to the popsicles to make them really beautiful.

Jordgubbsglass recept | HungryHeart.se

Jordgubbsglass recept | HungryHeart.se

Jag trotsar den här gråmulna, kalla junidagen och äter urgod rabarberisglass! Att ha hemmagjord glass i frysen är en sådan lyx! Jag tycker att det känns så tomt när det inte finns en...

Jag trotsar den här gråmulna, kalla junidagen och äter urgod rabarberisglass! Att ha hemmagjord glass i frysen är en sådan lyx! Jag tycker att det känns så tomt när det inte finns en...

Blåbärsglass 1 dl Grädde eller Kokosmjölk 3/4 dl frysta tinade Blåbär ca 3/4 msk Honung eller Agavesirap 1 krm Äkta Vaniljpulver 3/4 dl...

Blåbärsglass 1 dl Grädde eller Kokosmjölk 3/4 dl frysta tinade Blåbär ca 3/4 msk Honung eller Agavesirap 1 krm Äkta Vaniljpulver 3/4 dl...

[ Svalkande isglass – Äpple, citronmeliss, hallon & vanilj ] { Äpple & Citronmeliss–lager } 2½ dl äppeljuice / liten näve hackad citronmeliss / ½ pressad lime | Blanda allt, häll i glassformarna. Frys minst 30 min. { Hallon & Vanilj–lager } 225 g frysta tinade hallon / 1 krm äkta vaniljpulver / 1 dl äppeljuice / ev agavesirap el honung | Mixa allt. För kärnfri, passera genom sil (då behövs extra äppeljuice). Ta ut formarna, se så lagret fryst t ngt. Häll på i varje form, sätt i pinnarna…

[ Svalkande isglass – Äpple, citronmeliss, hallon & vanilj ] { Äpple & Citronmeliss–lager } 2½ dl äppeljuice / liten näve hackad citronmeliss / ½ pressad lime | Blanda allt, häll i glassformarna. Frys minst 30 min. { Hallon & Vanilj–lager } 225 g frysta tinade hallon / 1 krm äkta vaniljpulver / 1 dl äppeljuice / ev agavesirap el honung | Mixa allt. För kärnfri, passera genom sil (då behövs extra äppeljuice). Ta ut formarna, se så lagret fryst t ngt. Häll på i varje form, sätt i pinnarna…

Recept på enkla, somriga och lite annorlunda glasspinnar med jordgubbar och lavendel.

Strawberry Lavender Popsicles-Get your hourly source of sweet.

Saltad kola, är det någon som missat det? Det är helt gudomligt gott och jag använder smakkombinationen titt som tätt i både bakverk, praliner, glass...

Kola Glass - Karamell Is - laget med hele egg

[ Vegan jordgubbsglass ] 2 port. 250 g frysta jordgubbar / 100 g fryst banan / ev 1½ dl havregrädde  / 1 msk honung / 1 tsk vaniljpulver | Låt jordgubbar + banan tina ett par minuter. Mixa samman samtliga ingredienser – klart! Toppa gärna med lite naturströssel, här hackad doftpelargon & bipollen.

[ Vegan jordgubbsglass ] 2 port. 250 g frysta jordgubbar / 100 g fryst banan / ev 1½ dl havregrädde / 1 msk honung / 1 tsk vaniljpulver | Låt jordgubbar + banan tina ett par minuter. Mixa samman samtliga ingredienser – klart! Toppa gärna med lite naturströssel, här hackad doftpelargon & bipollen.

[ Mangosorbet ] 1 portion. 3 dl fryst mango / 1 dl vatten | Mixa samman mango med vattnet till önskad konsistens. Önskas tjockare konsistens kan man frysa den färdiga sorben.

[ Mangosorbet ] 1 portion. 3 dl fryst mango / 1 dl vatten | Mixa samman mango med vattnet till önskad konsistens. Önskas tjockare konsistens kan man frysa den färdiga sorben.

[ Nyponglass ] Ca 3 dl hela nypon / 5 dl vatten / 2 msk agavesirap (el annan sötning) / rivet skal fr 1 liten citron + 2 msk saft | Skär av lilla hårda blomfästet på nyponen + ev stjälkar. Häll i kastrull m vattnet. Sjud under lock ca 15–20 min t riktigt mjuka. Mosa m potatisstomp i kastrullen el m stavmixer. Sila genom finmaskig sil i bunke. Pressa all saft – ska vara mest kärnor & nyponskal kvar. +citronskal, agavesirap, citronsaft. Smaka. Häll i glassformar, frys några tim.

[ Nyponglass ] Ca 3 dl hela nypon / 5 dl vatten / 2 msk agavesirap (el annan sötning) / rivet skal fr 1 liten citron + 2 msk saft | Skär av lilla hårda blomfästet på nyponen + ev stjälkar. Häll i kastrull m vattnet. Sjud under lock ca 15–20 min t riktigt mjuka. Mosa m potatisstomp i kastrullen el m stavmixer. Sila genom finmaskig sil i bunke. Pressa all saft – ska vara mest kärnor & nyponskal kvar. +citronskal, agavesirap, citronsaft. Smaka. Häll i glassformar, frys några tim.

Pinterest
Search