midsummer | dishes

52 Pins771 Followers
Balsamic Roasted Brussels Sprouts - Think you don't like brussels sprouts? The balsamic glaze on these will change your mind!! BEST brussels sprouts ever!! Fast, easy, and accidentally healthy!

Finally, a reason to use that trader joes balsamic glaze! - Balsamic Roasted Brussels Sprouts - Think you don't like brussels sprouts? The balsamic glaze on these will change your mind! BEST brussels sprouts ever! Fast, easy, and accidentally healthy!

Kan ni fatta att vi är inne i Juni månad!? MIN månad (midsommarbarn) hehe Dessutom heter ju nästyngsta dottern Juni ? I går kväll tjyvstartade vi midsommarmaten lite! Veckans vinprovning är nämligen inte vinprovning utan snapsprovning! Gillar ni snaps? Jag är en sådan som biter. Jag vill gärna ha en nubbe till midsommar och jul […]

Kan ni fatta att vi är inne i Juni månad!? MIN månad (midsommarbarn) hehe Dessutom heter ju nästyngsta dottern Juni ? I går kväll tjyvstartade vi midsommarmaten lite! Veckans vinprovning är nämligen inte vinprovning utan snapsprovning! Gillar ni snaps? Jag är en sådan som biter. Jag vill gärna ha en nubbe till midsommar och jul […]

Lantliv Midsommar sallad

Lantliv Bitte E: son Forsberg Midsummer--Summer Salad with Vegetables

Tunnbröd med färskpotatis och sikrom. Elle mat & vin, matglädje med mersmak

Tunnbröd med färskpotatis och sikrom. Elle mat & vin, matglädje med mersmak

[ Leilas skagencrostini ] 400 g skalade räkor / 3-4 msk majonäs (Hellmans) / 1/2 kruka hackad dill / 6 droppar färsk citronsaft / svartpeppar el vitpeppar från kvarn / flingsalt / 1/2 baguette / olivolja | Ugn 175. Hacka räkorna, blanda med majonäs + hackad dill, smaksätt med peppar + salt. Skiva baguetten i tunna skivor, pensla med olivolja på plåt. Smaksätt m flingsalt. Rosta 5-10 min så de blir gyllene. Låt svalna. Lägg en klick skagen på, toppa med löjrom.

Skagen is an area in Sweden so the toasts are named after it. It is usually chopped shrimps with mayonnaise and caviar, perhaps some dill.

Matjessill på pinne är en höjdare till midsommar. Färskpotatis, matjessill, crème fraîche, hackad rödlök och gräslök. Det är njutbart och mycket tilltalande för sillälskaren.

Matjessill på pinne är en höjdare till midsommar. Färskpotatis, matjessill, crème fraîche, hackad rödlök och gräslök. Det är njutbart och mycket tilltalande för sillälskaren.

Potatissallad på färskpotatis

Gör succé med potatissallad à la Lisa Lemke

Godaste färskpotatissalladen till midsommar. Av Lisa Lemke. Foto Åsa Dahlgren

Gör succé med potatissallad à la Lisa Lemke

Fyllningen: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Pressa den ”torra” potatisen igenom en potatispress ner i en bunke. Låt svalna. Tillsätt fint hackade matjessillfiléer, gräslök, rödlök, citron och dill. Klicka i crème fraiche och vänd ihop allt till en kräm/fyllning. Smaka av med salt och peppar. Montering och garnering: Dela upp fyllningen i två delar. Fördela fyllning på två Polarkakor, lägg de skurna sidorna mot varandra. Lägg på två Polarkakor…

Fyllningen: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Pressa den ”torra” potatisen igenom en potatispress ner i en bunke. Låt svalna. Tillsätt fint hackade matjessillfiléer, gräslök, rödlök, citron och dill. Klicka i crème fraiche och vänd ihop allt till en kräm/fyllning. Smaka av med salt och peppar. Montering och garnering: Dela upp fyllningen i två delar. Fördela fyllning på två Polarkakor, lägg de skurna sidorna mot varandra. Lägg på två Polarkakor…

Hebe Frukt & Grönt | Ungsbakad färskpotatis med sparris och rödbetor

Hebe Frukt & Grönt | Ungsbakad färskpotatis med sparris och rödbetor

Det här är en fantastisk rätt till buffén på midsommarafton, resterna kan du äta dagen efter med pasta.

Stekt sparris med avokadopesto

Det här är en fantastisk rätt till buffén på midsommarafton, resterna kan du äta dagen efter med pasta.

Rostad potatissallad med soltorkade tomater

Potatissallad med soltorkade tomater och röd lök

Pinterest
Search