— pie —

Recept på goda söta dessert pajer / Delicious sweet pie
31 Pins769 Followers
[ Knäckig smulpaj med rabarber ] 4 port. ½ kg rabarber / ½ msk potatismjöl / 4 msk fint rörsocker / 1½ dl havregryn / 1½ dl ljust siktat dinkelmjöl / ½ dl fint rörsocker / 125 g kallt smör i kuber | Ugn 225°. Ansa, skiva rabarbern, ca 2 cm breda lite på snedden. Pudra över potatismjöl, strö över sockret. Blanda havre, mjöl + socker m smör till smulig deg. Fördela rabarbern i små pajformar el i en större, smula över degen. Grädda ca 20 min till fin färg.

[ Knäckig smulpaj med rabarber ] 4 port. ½ kg rabarber / ½ msk potatismjöl / 4 msk fint rörsocker / 1½ dl havregryn / 1½ dl ljust siktat dinkelmjöl / ½ dl fint rörsocker / 125 g kallt smör i kuber | Ugn 225°. Ansa, skiva rabarbern, ca 2 cm breda lite på snedden. Pudra över potatismjöl, strö över sockret. Blanda havre, mjöl + socker m smör till smulig deg. Fördela rabarbern i små pajformar el i en större, smula över degen. Grädda ca 20 min till fin färg.

Det här receptet på lakritskolapaj med blåbärsmaräng kommer från fantastiska Elisbeth Johanssons bok ”LAKRITS”. Den enda förändringen jag gjort är att jag adderat mer lakrits...

Beautiful Cake Pictures: Cute Liquorice Toffee Pies & Blueberry Meringue Recipe - Cakes with Fruits, Pies, Recipes -

Min farmor var en riktigt skicklig matlagerska och den här kakan var hon särskilt stolt över. Med all rätt – den är så otroligt saftig och god! Varje sommar när jag hälsade på henne, så satt vi på de rangliga utemöblerna i hennes trädgård och åt just den här kakan. Det känns fint att kunna plocka fram den gamla...

Min farmor var en riktigt skicklig matlagerska och den här kakan var hon särskilt stolt över. Med all rätt – den är så otroligt saftig och god! Varje sommar när jag hälsade på henne, så satt vi på de rangliga utemöblerna i hennes trädgård och åt just den här kakan. Det känns fint att kunna plocka fram den gamla...

[ Smulpaj med rabarber ] 6 port. 500 g rabarber / ½ msk potatismjöl / 2 tsk vaniljsocker / 4 msk socker. { Pajdeg } / 1½ dl havregryn / 1½ dl vetemjöl / 1½ dl strösocker / 2 tsk vaniljsocker / 125 g smör | Ugn 225°. Tvätta rabarberna, skär i mindre bitar. Blanda rabarber, potatismjöl, vanilj + socker i ugnsform. Blanda allt torrt till degen i bunke. Skär smöret i kuber, sätt i mjölblandningen. Arbeta till smulig deg. Fördela över rabarberna. Grädda ca 20 min. Servera m vaniljsås el glass.

[ Smulpaj med rabarber ] 6 port. 500 g rabarber / ½ msk potatismjöl / 2 tsk vaniljsocker / 4 msk socker. { Pajdeg } / 1½ dl havregryn / 1½ dl vetemjöl / 1½ dl strösocker / 2 tsk vaniljsocker / 125 g smör | Ugn 225°. Tvätta rabarberna, skär i mindre bitar. Blanda rabarber, potatismjöl, vanilj + socker i ugnsform. Blanda allt torrt till degen i bunke. Skär smöret i kuber, sätt i mjölblandningen. Arbeta till smulig deg. Fördela över rabarberna. Grädda ca 20 min. Servera m vaniljsås el glass.

[ Äppelpaj ] 4 port. {Pajdeg} 175 g smör, rumsvarmt / 1 dl strösocker / 3 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver / 1 nypa salt. {Fyllning} 3–4 äpplen / 25 g smör / 1 msk strösocker / 1 tsk kanel | Ugn 200°. {Pajdeg} Vispa smör, socker luftigt. Blanda torra ingredienserna, rör ner. Blanda till deg. Sätt i pajform. {Fyllning} Skala, kärna ur äpplen. Halvera, skiva. Lägg ut snyggt på degen. Klicka över smör, strö över socker, kanel. Grädda ca 20 min tills äpplena börjar bli gyllene.

[ Äppelpaj ] 4 port. {Pajdeg} 175 g smör, rumsvarmt / 1 dl strösocker / 3 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver / 1 nypa salt. {Fyllning} 3–4 äpplen / 25 g smör / 1 msk strösocker / 1 tsk kanel | Ugn 200°. {Pajdeg} Vispa smör, socker luftigt. Blanda torra ingredienserna, rör ner. Blanda till deg. Sätt i pajform. {Fyllning} Skala, kärna ur äpplen. Halvera, skiva. Lägg ut snyggt på degen. Klicka över smör, strö över socker, kanel. Grädda ca 20 min tills äpplena börjar bli gyllene.

[ Lindas björnbärspaj ] { Pajdeg } 5 dl vetemjöl / ½ tsk bakpulver / 175 g smör / 1 dl socker / 1 krm salt / 100 g mandelmassa. { Fyllning } 300 g björnbär / 1 dl socker / 1 msk potatismjöl | { Pajdeg } Blanda mjöl + bakpulver. Smält smör, blanda i socker, salt + mjölblandningen. Tryck ut i pajform, riv mandelmassan över. { Fyllning } Blanda björnbär med socker + potatismjöl. Häll över i pajformen, grädda på 175°, 30 min. Servera med uppvispad crème fraiche blandad med vaniljsocker.

[ Lindas björnbärspaj ] { Pajdeg } 5 dl vetemjöl / ½ tsk bakpulver / 175 g smör / 1 dl socker / 1 krm salt / 100 g mandelmassa. { Fyllning } 300 g björnbär / 1 dl socker / 1 msk potatismjöl | { Pajdeg } Blanda mjöl + bakpulver. Smält smör, blanda i socker, salt + mjölblandningen. Tryck ut i pajform, riv mandelmassan över. { Fyllning } Blanda björnbär med socker + potatismjöl. Häll över i pajformen, grädda på 175°, 30 min. Servera med uppvispad crème fraiche blandad med vaniljsocker.

{ Mördeg } Nyp ihop, smör, mjöl + florsocker. Tillsätt ägg + vatten, nyp så lite som möjligt. Låt stå 1 tim i kylen. Kavla ut degen och tryck ut i en form. Grädda pajskalet i 15 min i 175°. { Knäck } Koka upp sirap, socker och grädde i kastrull tills den når 115–120°. Häll i pajskalet. { Toppning } Vispa upp grädden och spritsa/lägg på kolapajen. Hacka lite mörk choklad, strö över.

{ Mördeg } Nyp ihop, smör, mjöl + florsocker. Tillsätt ägg + vatten, nyp så lite som möjligt. Låt stå 1 tim i kylen. Kavla ut degen och tryck ut i en form. Grädda pajskalet i 15 min i 175°. { Knäck } Koka upp sirap, socker och grädde i kastrull tills den når 115–120°. Häll i pajskalet. { Toppning } Vispa upp grädden och spritsa/lägg på kolapajen. Hacka lite mörk choklad, strö över.

[ Äppelpaj med knäckigt täcke ] Fyllning: Sommaräpplen / Kanel / Kardemumma / Strösocker. Knäckigt täcke: 2 dl havregryn / 2 dl socker / 2 dl vetemjöl / 2 tsk vaniljsocker / 125 g smör / ½ dl vispgrädde / ½ dl ljus sirap. { Metod } Skär äpplena tunt, lägg i  pajform. Strössla över socker, kanel, kardemumma. Blanda allt torra t täcket i bunke. Smält smöret i kastrull m grädde, sirap. Häll över de torra, blanda. Bred över de skivade äpplena. Grädda i mitten ca 45 min.

[ Äppelpaj med knäckigt täcke ] Fyllning: Sommaräpplen / Kanel / Kardemumma / Strösocker. Knäckigt täcke: 2 dl havregryn / 2 dl socker / 2 dl vetemjöl / 2 tsk vaniljsocker / 125 g smör / ½ dl vispgrädde / ½ dl ljus sirap. { Metod } Skär äpplena tunt, lägg i pajform. Strössla över socker, kanel, kardemumma. Blanda allt torra t täcket i bunke. Smält smöret i kastrull m grädde, sirap. Häll över de torra, blanda. Bred över de skivade äpplena. Grädda i mitten ca 45 min.

[ Hemgjord vaniljsås } 2 vaniljstänger / 4 dl vispgrädde / 4 dl mjölk / 2 dl strösocker / 8 äggulor. { Metod } Häll mjölk + grädde i kastrull. Skär ner vaniljstängerna, skrapa ner kärnorna. Koka upp, låt koka några min. Ta upp vanijstängerna, låt svalna. Vispa äggulor + socker pösigt. Vispa ner äggblandningen i kastrullen. Låt sjuda på svag värme under vispning tills den tjocknar.

[ Hemgjord vaniljsås } 2 vaniljstänger / 4 dl vispgrädde / 4 dl mjölk / 2 dl strösocker / 8 äggulor. { Metod } Häll mjölk + grädde i kastrull. Skär ner vaniljstängerna, skrapa ner kärnorna. Koka upp, låt koka några min. Ta upp vanijstängerna, låt svalna. Vispa äggulor + socker pösigt. Vispa ner äggblandningen i kastrullen. Låt sjuda på svag värme under vispning tills den tjocknar.

Saftig rabarberkaka recept | HungryHeart.se

Saftig rabarberkaka recept | HungryHeart.se

När vi tidigare i somras var ute i skogen och letade ätbara fynd sprang vi på ett riktigt hav med blåbärsris. Det var snrare buskar...

Blåbärspaj: pie with blueberry and créme fraiche filling (in Swedish). Made this tonight and it was delicious! Garnish with vanilla whipped cream.

Pinterest
Search