recipes |

Härliga nyttiga, smaskiga och vegetariska recept som gör gott för världen och djuren / Healthy, fresh vegetarian recipes for lunch and dinner pleasure
110 Pins768 Followers
Grönkål- & purjolökspaj med frasigt olivoljepajskal

Kale & leek quiche with olive oil crust Quiche can be square, it doesn't have to be round

Spicy red lentil-stuffed peppers :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

Seasonal recipes and photography

[ Vegetarisk wrap med rödbetshummus ] { Fyllning } Kokt couscous med gurkmeja för att få en härlig solgul färg. Sen salladsblad, rödbetshummus & fetaost. { Rödbetshummus } 2 stora kokta rödbetor / 1 msk tahini / saft från ½ citron / salt / ca 1 msk olivolja / sesamfrön | Lägg rödbetorna i mixer eller blender. Ha i tahini, citron, salt & olja. Mixa till slät röra. Smaka av med mer citron & salt. Toppa allt med lite sesamfrön.

[ Vegetarisk wrap med rödbetshummus ] { Fyllning } Kokt couscous med gurkmeja för att få en härlig solgul färg. Sen salladsblad, rödbetshummus & fetaost. { Rödbetshummus } 2 stora kokta rödbetor / 1 msk tahini / saft från ½ citron / salt / ca 1 msk olivolja / sesamfrön | Lägg rödbetorna i mixer eller blender. Ha i tahini, citron, salt & olja. Mixa till slät röra. Smaka av med mer citron & salt. Toppa allt med lite sesamfrön.

[ Rödbetspaj med fetaost, honung & timjan ] { Fyllning } 4 normalstora färska rödbetor / 200 g fetaost / 2 dl gräddfil / naturell yoghurt (eller ex iMat Fraiche) / 1 ägg / ½ msk flytande honung / ½ tsk timjan / ½ tsk grovmalen svartpeppar / 2 del riven ost / solroskärnor, torrostade. { Pajdeg } 3½ dl vetemjöl / 150 g smör el margarin / 1 msk potatismjöl / 1 msk vatten

[ Rödbetspaj med fetaost, honung & timjan ] { Fyllning } 4 normalstora färska rödbetor / 200 g fetaost / 2 dl gräddfil / naturell yoghurt (eller ex iMat Fraiche) / 1 ägg / ½ msk flytande honung / ½ tsk timjan / ½ tsk grovmalen svartpeppar / 2 del riven ost / solroskärnor, torrostade. { Pajdeg } 3½ dl vetemjöl / 150 g smör el margarin / 1 msk potatismjöl / 1 msk vatten

{ Instruktioner } Ugn 200°. Koka rödbetor mjuka, gnid av skalet, skiva tunt. Blanda samman pajdegen, knåda med händerna. Kavla ut, täck ugnsform m det. Ställ svalt 20 min, förgrädda sedan på 200°, 10 min. Smula sönder fetaost, blanda m yoghurt, ägg, honung, kryddor. Lägg rödbetsskivorna på bottnen. Täck m ostblandningen, toppa m ost. Grädda ca 30–40 min.

{ Instruktioner } Ugn 200°. Koka rödbetor mjuka, gnid av skalet, skiva tunt. Blanda samman pajdegen, knåda med händerna. Kavla ut, täck ugnsform m det. Ställ svalt 20 min, förgrädda sedan på 200°, 10 min. Smula sönder fetaost, blanda m yoghurt, ägg, honung, kryddor. Lägg rödbetsskivorna på bottnen. Täck m ostblandningen, toppa m ost. Grädda ca 30–40 min.

Vegetarisk getostlasagne med aubergine och zucchini

Vegetarisk lasagne med getost, aubergine och zucchini

Paj med rödbetor, getost och ogräs

Paj med rödbetor, getost och ogräs

Pumpaquesadillas med Västerbottensost

Pumpaquesadillas med Västerbottensost

Glutenfri Matpaj - Evelinas Ekologiska

Glutenfri Matpaj - Evelinas Ekologiska

[ Fyllning till Ost– & Kantarellpaj ] Ca 1½ l kantareller / 2 gul lök / 1 vitlöksklyfta / 300 g vällagrad smakrik ost / 3 ägg / 1 dl mjölk / 3 dl grädde / salt, peppar / färsk persilja. { Metod } Skär svampen i mindre bitar, stek gyllene i omgångar i stor klick smör. Skiva lök + vitlök, stek mjuka i smör. Lägg svamp & lök i förgräddade pajskalet. Riv osten, lägg över. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt & peppar, häll över osten. Finhacka persilja, strö över. Grädda ca 40 min i 200°.

[ Fyllning till Ost– & Kantarellpaj ] Ca 1½ l kantareller / 2 gul lök / 1 vitlöksklyfta / 300 g vällagrad smakrik ost / 3 ägg / 1 dl mjölk / 3 dl grädde / salt, peppar / färsk persilja. { Metod } Skär svampen i mindre bitar, stek gyllene i omgångar i stor klick smör. Skiva lök + vitlök, stek mjuka i smör. Lägg svamp & lök i förgräddade pajskalet. Riv osten, lägg över. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt & peppar, häll över osten. Finhacka persilja, strö över. Grädda ca 40 min i 200°.

{ Pajdeg } Finfördela kalla smöret i vetemjölet, arbeta snabbt ihop till smulig deg. Tillsätt vattnet, en msk i taget, arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in, låt vila svalt ca 20 min. Kavla ut den kylda degen på mjölat bord, rulla upp degen på kaveln, lägg över den i pajskalet. Trimma kanterna, nagga botten. Förgrädda ca 15 min i 200°. { Fyllning } Lägg osten i botten på pajskalet. Blanda ägg, grädde, salt. Slå över osten. Grädda i 200° ca 30 min t blivit gyllene.

{ Pajdeg } Finfördela kalla smöret i vetemjölet, arbeta snabbt ihop till smulig deg. Tillsätt vattnet, en msk i taget, arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in, låt vila svalt ca 20 min. Kavla ut den kylda degen på mjölat bord, rulla upp degen på kaveln, lägg över den i pajskalet. Trimma kanterna, nagga botten. Förgrädda ca 15 min i 200°. { Fyllning } Lägg osten i botten på pajskalet. Blanda ägg, grädde, salt. Slå över osten. Grädda i 200° ca 30 min t blivit gyllene.

Här kommer ett recept på en glutenfri och vegetarisk paj med halloumi! Min absoluta favoritpaj! Perfekt till lunch eller middag i helgen ♥ Servera gärna en fräsch sallad till samt oliver och...

Här kommer ett recept på en glutenfri och vegetarisk paj med halloumi! Min absoluta favoritpaj! Perfekt till lunch eller middag i helgen ♥ Servera gärna en fräsch sallad till samt oliver och...

Pinterest
Search