Yellow pea hummus with rapeseed oil :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen

Yellow pea hummus with rapeseed oil :: Sonja Dahlgren/Dagmar's Kitchen Mehr

[ Milt syrad rödkål med anisfrö ]  SALTLAKE: 1/2 liter vatten 1 tsk salt 3 vitlöksklyftor RÖDKÅL: 2 tsk anisfrö 2 kg rödkål 4 tsk jodfritt salt 2 msk råsocker

[ Milt syrad rödkål med anisfrö ] SALTLAKE: 1/2 liter vatten 1 tsk salt 3 vitlöksklyftor RÖDKÅL: 2 tsk anisfrö 2 kg rödkål 4 tsk jodfritt salt 2 msk råsocker

[ Ärtskott ] Lägg en handfull små gula ärtor i blöt över natten. Häll av vattnet, skölj dem, låt en liten, liten skvätt vatten vara kvar. Håll dem fuktiga m den lilla skvätten (skölj gärna av 2–3 gånger/dag). Efter bara ngt dygn har de fått små söta svansar & du kan plantera. Rötterna är rätt ytliga, kräver ingen djup mängd jord. Lägg på jordytan, strö över lite jord så de knappt täcks, vattna m sprayflaska. Håll fuktiga & snart kommer små skott skjuta.

[ Ärtskott ] Lägg en handfull små gula ärtor i blöt över natten. Häll av vattnet, skölj dem, låt en liten, liten skvätt vatten vara kvar. Håll dem fuktiga m den lilla skvätten (skölj gärna av 2–3 gånger/dag). Efter bara ngt dygn har de fått små söta svansar & du kan plantera. Rötterna är rätt ytliga, kräver ingen djup mängd jord. Lägg på jordytan, strö över lite jord så de knappt täcks, vattna m sprayflaska. Håll fuktiga & snart kommer små skott skjuta.

[ Picklad rödlök ] 1 kg rödlök, gärna små / 1 l vatten / 2 msk socker / 2 msk salt / 3 lagerblad / 6 kryddnejlikor / 6 svartpepparkorn / 2 msk ättika (12%) per burk

[ Picklad rödlök ] 1 kg rödlök, gärna små / 1 l vatten / 2 msk socker / 2 msk salt / 3 lagerblad / 6 kryddnejlikor / 6 svartpepparkorn / 2 msk ättika (12%) per burk

Örtagårdsvinägrett

Örtagårdsvinägrett

[ Inlagd saffran ] 1 g saffranspistiller / 1 msk cognac (en ”ung cognac”, ek lagrad) / 1 msk råsocker | Blanda alla ingredienser i en väl rengjord, steriliserad burk. Sätt locket på burken, skaka försiktigt då och då tills sockret löst sig. Låt stå minst ett dygn, kan med fördel stå i flera månander. Om du vill ersätta vanlig torkad saffran i brödbakning el liknande, ersätt ½ g torkad saffran med ca 10 g (ca ¾ msk) av den inlagda saffransblandningen.

INLAGD SAFFRAN INFÖR JULBAKET

A GIFT FOR ARISTOCRACY - Organic Saffron Tea: Claimed as the most expensive spice in the world, its delicate aroma and golden hue have captured the hearts of aristocracy since time and till th - Inlagd Saffran :: Soaked Saffron Threads - Made by Mary

[ Grodda röd rättika ] Röd rättika groddfrön /groddlåda eller groddburk | Blötlägg fröna ö natten. Häll av vattnet, strö groddfröna i burken, skölj igenom. Ställ burken inte alltför ljust och varmt. Fröna får inte torka! Skölj 2-3 gg per dag. Gror väldigt snabbt. Förvarar sedan i bruk i kylskåpet.

[ Grodda röd rättika ] Röd rättika groddfrön /groddlåda eller groddburk | Blötlägg fröna ö natten. Häll av vattnet, strö groddfröna i burken, skölj igenom. Ställ burken inte alltför ljust och varmt. Fröna får inte torka! Skölj 2-3 gg per dag. Gror väldigt snabbt. Förvarar sedan i bruk i kylskåpet.

I slutet på veckan var mina broccoligroddar äntligen färdiggroddade! Jag blötlade först groddfröna över natten och sedan hällde jag ut dem på varsin våning i min groddlåda. Sedan sköljde...

I slutet på veckan var mina broccoligroddar äntligen färdiggroddade! Jag blötlade först groddfröna över natten och sedan hällde jag ut dem på varsin våning i min groddlåda. Sedan sköljde...

[ Treveckorssallad ] 4 stora morötter / ca 600 g vitkål / ca 200 g rödkål / röd paprika / purjolök / ev färsk persilja. Lag: 1 dl olja / 1 dl vatten / 1 dl äppelcidervinäger / 2 tsk örtsalt / 1 svartpeppar | Riv morötterna grovt. Finstrimla kålen. Skär paprikan i tunna skivor. Finhacka purjolök, ev persilja. Blanda ordentligt. Häll i välrengjorda burkar. Lag: Blanda allt i kastrull, koka upp. Slå varma lagen över salladen. Sätt på lock, ställ i kyl. Som godast e minst 1 dag.

[ Treveckorssallad ] 4 stora morötter / ca 600 g vitkål / ca 200 g rödkål / röd paprika / purjolök / ev färsk persilja. Lag: 1 dl olja / 1 dl vatten / 1 dl äppelcidervinäger / 2 tsk örtsalt / 1 svartpeppar | Riv morötterna grovt. Finstrimla kålen. Skär paprikan i tunna skivor. Finhacka purjolök, ev persilja. Blanda ordentligt. Häll i välrengjorda burkar. Lag: Blanda allt i kastrull, koka upp. Slå varma lagen över salladen. Sätt på lock, ställ i kyl. Som godast e minst 1 dag.

[ Picklad rödlök ] 2 stora rödlökar / 1 msk socker / 1 dl rödvinsvinäger / 2 msk olivolja / flingsalt | Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Blanda socker, rödvinsvinäger, olivolja och salt i en burk. Lägg i den skivade rödlöken och sätt på ett lock. Skaka burken så all lök täcks av lagen. Skaka burken lite då och då. Efter 30 min är löken klar att äta. Förvara burken i kylen, äts löken upp ganska snart går det fint att skiva i ny lök och bara lägga i lagen.

[ Picklad rödlök ] 2 stora rödlökar / 1 msk socker / 1 dl rödvinsvinäger / 2 msk olivolja / flingsalt | Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Blanda socker, rödvinsvinäger, olivolja och salt i en burk. Lägg i den skivade rödlöken och sätt på ett lock. Skaka burken så all lök täcks av lagen. Skaka burken lite då och då. Efter 30 min är löken klar att äta. Förvara burken i kylen, äts löken upp ganska snart går det fint att skiva i ny lök och bara lägga i lagen.

Odla chia- och senapsskott enkelt och snabbt i fönstret. På bara ett par dagar har du fräscha och näringsrika skott att ha t ex på macka, soppa eller i sallad.

Odla chia- och senapsskott enkelt och snabbt i fönstret. På bara ett par dagar har du fräscha och näringsrika skott att ha t ex på macka, soppa eller i sallad.

[ Inlagda rädisor ] 2 dl vatten / 2 dl socker / 1 dl ättikssprit / 2 kanelstänger / 1 bit färsk ingefära | Koka upp allt. Skölj + rensa rädisorna,  lägg i väl rengjord burk med tätslutande lock. När lagen är färdig tar du ur kanelstängerna + ingefäran och slår över rädisorna. Stäng locket och låt burken svalna innan den sätts in i kylen.

[ Inlagda rädisor ] 2 dl vatten / 2 dl socker / 1 dl ättikssprit / 2 kanelstänger / 1 bit färsk ingefära | Koka upp allt. Skölj + rensa rädisorna, lägg i väl rengjord burk med tätslutande lock. När lagen är färdig tar du ur kanelstängerna + ingefäran och slår över rädisorna. Stäng locket och låt burken svalna innan den sätts in i kylen.

Hebe Frukt & Grönt | Rödkål

Hebe Frukt & Grönt | Rödkål

Pinterest
Search
Explore more ideas with a Pinterest account

Access our best ideas with a free account

Sign up to see more

OR

By continuing, you agree to Pinterest's Terms of Service, Privacy Policy
Already a member?
Log in
Pinterest helps you discover what you’ll do and love