— soup —

Goda vegetariska soppor till lunch & middag / Vegetarian soup for lunch & dinner
52 Pins768 Followers
{ Soup} 200° C. Place vegetables on parchment paper, drizzle olive oil, salt, pepper. Roast middle rack 20–25 min until softened. Transfer into blender. Add vegetable stock, cream, lemon juice, blend smooth. { Caramelized onions & kale } Sauté onions in olive oil 10 min. Add salt, lower heat, continue 15–20 min until soft, caramelized. Add kale, cook until just tender, about 3 min. { Toasted bread crumbs } Tear bread into 5. Heat olive oil in skillet, toast crunchy.

Roasted cauliflower soup with caramelized onions, kale and toasted bread crumbs Add: more stock, a potato, and bacon with the onion and kale

[ Roasted cauliflower soup with caramelized onions, kale & toasted bread crumbs ] Serves 4. 1 large cauliflower head, in smaller florets incl. stalk / 1 small leek, chunks / 1 yellow onion, chunks / 2 garlic cloves, fine chopped / 3 tbsp olive oil / ½ tsp sea salt / fresh black pepper / 2 cups hot vegetable stock / 3 tbsp cream / juice, ½ lemon / salt, pepper. { Onions & kale } 6 red onions, peeled, slices / 2 tbsp olive oil / ½ tsp sea salt / large handful of kale, stems removed

Roasted cauliflower soup with caramelized onions, kale and toasted bread crumbs Add: more stock, a potato, and bacon with the onion and kale

[ Roasted red pepper soup ] Serves 4–6. 5–6 large to medium red peppers / 1 cup strained tomatoes / ¾ cup filtered water / ½ tsp celery salt / ¼ tsp dried chili flakes (or fresh red chili) / 4 tbsp extra virgin olive oil / 1–2 tbsp apple cider vinegar (unpasteurized) / sea salt / freshly ground black pepper, to taste. { For servering } Toasted pepitas or sunflower seeds / herbs / olive oil

Dagmar's Kitchen/Sonja Dahlgren :: Roasted red pepper soup for warm summer days

[ Ruccola– & potatissoppa ] 300 g potatis / 1 gul lök / 1 vitlöksklyfta / 100 g ruccola / 7 dl vatten / 1 dl grädde / salt, peppar / 2 msk rapsolja / 75 g feta / 3–4 skivor bröd  / flingsalt | Hacka lök, dela potatis grovt. Fräs lök, potatis i olja t stekyta, salta, peppra. Tillsätt ruccola, vatten. Koka t potatis mjuknat. Mixa slät. Tillsätt grädden, koka ytterligare några min. Stek krutonger i olja, flingsalt. Servera m krutonger, brutna bitar fetaost, ruccolablad. Ringla lite god olja.

Ruccola and potato soup - Nice idea for a refreshing and warming-up soup

[ Mustig morotssoppa med timjan, ugnstorkad fetaost & rostade pinjenötter ] 4 port. { Soppa } 1 kg morötter / olivolja / flingsalt / 1 msk finhackad färsk timjan / 2 tärningar grönsaksbuljong / 1 liter vatten / ½ dl havregrädde. { Tillbehör } 150 g fetaost / ½ tsk strösocker / pinjeötter efter önskemål

[ Mustig morotssoppa med timjan, ugnstorkad fetaost & rostade pinjenötter ] 4 port. { Soppa } 1 kg morötter / olivolja / flingsalt / 1 msk finhackad färsk timjan / 2 tärningar grönsaksbuljong / 1 liter vatten / ½ dl havregrädde. { Tillbehör } 150 g fetaost / ½ tsk strösocker / pinjeötter efter önskemål

(Chanterelle soup with artichokes and thyme, for english text scroll down)   God morgon alla. Nu är ju skogarnafyllda av guld i form av små kantareller. Häromdagen hittade jag ett helt gäng med…

(Chanterelle soup with artichokes and thyme, for english text scroll…

(Chanterelle soup with artichokes and thyme, for english text scroll down)   God morgon alla. Nu är ju skogarnafyllda av guld i form av små kantareller. Häromdagen hittade jag ett helt gäng med…

(Chanterelle soup with artichokes and thyme, for english text scroll…

[ Enkel grönsakssoppa ] 2 vitlöksklyftor / 1 gul lök / 1 sötpotatis / 3 morötter / 1 palsternacka / ca 1 liter vatten / 2 msk grönsaksbuljongpulver / 2 rödbetor, förkokta / färsk persilja / citron / salt, svartpeppar / creme fraîche | Finhacka lök, vitlök. Fräs mjuka i olja i gryta. Skala rotsaker, skär i bitar. Lägg i, slå på vatten + buljongpulver. Koka helt mjuka. Skär ner rödbetor i bitar, färsk persilja. Mixa slätt. Smaka m citron, salt + peppar. Häll i skålar, klicka i creme fraîche.

[ Enkel grönsakssoppa ] 2 vitlöksklyftor / 1 gul lök / 1 sötpotatis / 3 morötter / 1 palsternacka / ca 1 liter vatten / 2 msk grönsaksbuljongpulver / 2 rödbetor, förkokta / färsk persilja / citron / salt, svartpeppar / creme fraîche | Finhacka lök, vitlök. Fräs mjuka i olja i gryta. Skala rotsaker, skär i bitar. Lägg i, slå på vatten + buljongpulver. Koka helt mjuka. Skär ner rödbetor i bitar, färsk persilja. Mixa slätt. Smaka m citron, salt + peppar. Häll i skålar, klicka i creme fraîche.

[ Krämig blomkålssoppa ] 2 pers. 1 blomkålshuvud / ½ gul lök / 1 msk smör / vatten / 2 msk koncentrerad fond / 2 dl matlagningsgrädde / en skvätt färskpressad citronsaft / salt, peppar | Ansa kålhuvud, skär bort rot. Dela buketter i bitar, finhacka gul lök. Fräs blomkål, lök i smör, häll på så mycket vatten att grönsakerna precis täcks. Rör i fond. Låt koka helt mjuka under lock, häll av hälften av vattnet. Tillsätt grädden, koka upp. Mixa slät, smaka m citronsaft, salt, peppar.

[ Krämig blomkålssoppa ] 2 pers. 1 blomkålshuvud / ½ gul lök / 1 msk smör / vatten / 2 msk koncentrerad fond / 2 dl matlagningsgrädde / en skvätt färskpressad citronsaft / salt, peppar | Ansa kålhuvud, skär bort rot. Dela buketter i bitar, finhacka gul lök. Fräs blomkål, lök i smör, häll på så mycket vatten att grönsakerna precis täcks. Rör i fond. Låt koka helt mjuka under lock, häll av hälften av vattnet. Tillsätt grädden, koka upp. Mixa slät, smaka m citronsaft, salt, peppar.

[ Rostad blomkålssoppa med salvia ] Stort blomkålshuvud / gul lök / 2 vitlöksklyftor / knippe salvia / 1 matlagningsgrädde / 1½ dl vitt vin / 4 dl vatten / 2 tsk ljus japansk soja / salt, peppar / olja. { Dekor } Äpple / slingerkrasseblad | Huvudet i buketter, stam i bitar. Blomkål, lök, vitlök, salvia i ugnsform, ringla olja, salt, peppar. Rosta 200° t blomkål börjar få färg, mjuknat. Stjälp t kastrull, +matlagningsgrädde, vin, vatten. Koka 15 min, mixa slätt. Smaka m soja, salt, peppar.

[ Rostad blomkålssoppa med salvia ] Stort blomkålshuvud / gul lök / 2 vitlöksklyftor / knippe salvia / 1 matlagningsgrädde / 1½ dl vitt vin / 4 dl vatten / 2 tsk ljus japansk soja / salt, peppar / olja. { Dekor } Äpple / slingerkrasseblad | Huvudet i buketter, stam i bitar. Blomkål, lök, vitlök, salvia i ugnsform, ringla olja, salt, peppar. Rosta 200° t blomkål börjar få färg, mjuknat. Stjälp t kastrull, +matlagningsgrädde, vin, vatten. Koka 15 min, mixa slätt. Smaka m soja, salt, peppar.

[ Toscansk bön– & grönkålssoppa ] 5 dl stora vita bönor, blötlagda, kokade / 2 morötter / gul lök / 2 selleristjälkar / 4 salviablad / kvist rosmarin / litet knippe timjan / 10 grönkålsblad / sötpotatis / 8 dl buljong / 5 soltorkade tomater / salt, peppar | Skär morot, lök, selleri. Fräs mjuk i kastrull m olja, örter, salt, peppar. +strimlad grönkål, potatis i bitar. Fräs, +buljong, koka 1 h. Tillsätt ½ av bönorna. Mixa resten m sitt kokspad, tomater. Häll i, koka upp.

[ Toscansk bön– & grönkålssoppa ] 5 dl stora vita bönor, blötlagda, kokade / 2 morötter / gul lök / 2 selleristjälkar / 4 salviablad / kvist rosmarin / litet knippe timjan / 10 grönkålsblad / sötpotatis / 8 dl buljong / 5 soltorkade tomater / salt, peppar | Skär morot, lök, selleri. Fräs mjuk i kastrull m olja, örter, salt, peppar. +strimlad grönkål, potatis i bitar. Fräs, +buljong, koka 1 h. Tillsätt ½ av bönorna. Mixa resten m sitt kokspad, tomater. Häll i, koka upp.

Pinterest
Search