Helena Brahe
More ideas from Helena
Himmelsk Jordgubbstårta är en av de godaste tårtorna som finns. Om inte DEN godaste. Den är även väldigt enkel att baka. Samma fyllning genom hela tårtan. Jag tycker verkligen att ni ska prova denna. Den är, precis som namnet antyder - Himmelsk.

Himmelsk Jordgubbstårta är en av de godaste tårtorna som finns. Om inte DEN godaste. Den är även väldigt enkel att baka. Samma fyllning genom hela tårtan. Jag tycker verkligen att ni ska prova denna. Den är, precis som namnet antyder - Himmelsk.

Här kommer ett recept på en ljus tårtbotten som jag alltid använder (om jag inte gör chokladtårtbotten, vill säga) när jag gör mina tårtor.Receptet är helt perfekt för det ger höga, fina och jämna…

Här kommer ett recept på en ljus tårtbotten som jag alltid använder (om jag inte gör chokladtårtbotten, vill säga) när jag gör mina tårtor.Receptet är helt perfekt för det ger höga, fina och jämna…

Gräddig saffransglass toppad med hallon gör garanterat succé! Foto Anders Forrsell. http://www.lantliv.com/mat-vin/lattlagad-lacker-saffransglass/

Gräddig saffransglass toppad med hallon gör garanterat succé! Foto Anders Forrsell. http://www.lantliv.com/mat-vin/lattlagad-lacker-saffransglass/

[ Vaniljpannacotta med lingon ] 8-9 port. 5 dl vispgrädde / 3 msk strösocker / vaniljstång / 2 gelatinblad. Garnering: lingon, färska el frysta / strösocker / maränger / minipepparkakor | Blötlägg gelatin, kallt vatten 5–10 min. Koka grädde, socker + vaniljstång på medelvärme. Skrapa ur vaniljfröna, lägg tillbaka i grädden. Ta bort grädden från värmen. Krama ur gelatinblad, rör i varma grädden. Ställ i kallt vattenbad tills svalnat, rör om då o då. Häll i glas, stå kallt minst 4 tim.

Vanilla pannacotta with lingon berries and ginger bread - Recipe in swedish

[ Vaniljpannacotta med lingon ] 8-9 port. 5 dl vispgrädde / 3 msk strösocker / vaniljstång / 2 gelatinblad. Garnering: lingon, färska el frysta / strösocker / maränger / minipepparkakor | Blötlägg gelatin, kallt vatten 5–10 min. Koka grädde, socker + vaniljstång på medelvärme. Skrapa ur vaniljfröna, lägg tillbaka i grädden. Ta bort grädden från värmen. Krama ur gelatinblad, rör i varma grädden. Ställ i kallt vattenbad tills svalnat, rör om då o då. Häll i glas, stå kallt minst 4 tim.

Vanilla pannacotta with lingon berries and ginger bread - Recipe in swedish

{ Laxcheesecake } 8 port. 200 g kantskuren kavring / 75 g smält smör fyllning: 4 gelatinblad 2 1/2 dl crème fraiche 300 g cream cheese 1/2 finhackad rödlök 3 msk riven färsk pepparrot 3 msk finhackad dill 80 g röd rom 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar Garnering: 300–400 g kallrökt lax Dillvippor Citron 1. Smula kavringen, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Smörj 8 portionsformar och tryck ut massan i formarna. Ställ i kylen i 30–40 minuter.

{ Laxcheesecake } 8 port. 200 g kantskuren kavring / 75 g smält smör fyllning: 4 gelatinblad 2 1/2 dl crème fraiche 300 g cream cheese 1/2 finhackad rödlök 3 msk riven färsk pepparrot 3 msk finhackad dill 80 g röd rom 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar Garnering: 300–400 g kallrökt lax Dillvippor Citron 1. Smula kavringen, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Smörj 8 portionsformar och tryck ut massan i formarna. Ställ i kylen i 30–40 minuter.

En favorit♥ Du behöver4 portioner1/2 honungsmelonBladpersilja4 skivor parmaskinkaZeta balsamicoGör såhärSkär melonen i mindre bitar.Trä melon, bladpersilja och parmaskinka på tandpetare.Ringla…

En favorit♥ Du behöver4 portioner1/2 honungsmelonBladpersilja4 skivor parmaskinkaZeta balsamicoGör såhärSkär melonen i mindre bitar.Trä melon, bladpersilja och parmaskinka på tandpetare.Ringla…