Superläckra potatisbakelser som är ett ljuvligt tillbehör till maten. Passar fint med en bit kött. Om du inte har värmetåliga portionsformar kan du istället baka dina potatisbakelser i en muffinsform. 6 st formar 8 st potatisar 3 dl crème fraiche (34% fetthalt) 3 st ägg 2 st vitlöksklyftor 2 tsk örtsalt Salt & svartpeppar 1,5 dl riven (gärna västerbottenost) Smör till pensling av formarna Serveringsförslag Entrecote Bearnaisesås Gör såhär: Blanda ägg, creme friache, salt, peppar, örtsalt ...
Tjingeling! Jo, bion vi såg igår med Tompan i huvudroll hette Oblivion, en sådär lagom bra rymd och framtidsfilm. Den får 3 av 5 möjliga stjärnor av mig,och det är ju alltid trevligt att gå på bio. Sen blev jag lite imponerad av hur tuff design flygplanen och motorcyklarna hade, nu vet vi … Läs mer
Mjuka kardemummabullar med vaniljkräm är en utsökt kombination. Bullarna blir extra saftiga av vaniljkrämen. Av samma deg kan du även göra klassiska kanelbullar. MUMS! Ca 25-30 st 150 g smör rumsvarmt 5 dl mjölk 50 g (1 pkt) jäst 1 dl strösocker eller vit baksirap 1 msk mortlade kardemummakärnor Ca 12-14 dl Manitoba Cream Mjöl (en mjölsort som ger dig saftigare bullar, finns i välsorterade matvarubutiker bredvid de vanliga mjölsorterna. Du kan även ta vetemjölspecial om du inte hittar…
Ugnsbakad pasta alfredo- Pastagratäng - ZEINAS KITCHEN