More ideas from Ingrid
Rabarberkaka med marängtäcke

Rabarberkaka med marängtäcke

Kräft eller Räksoppa

Kräft eller Räksoppa

⭐️ Ugnsbakad lax med romsås ⭐️ Laxrätten som vi här hemma kallar för Påsklaxen Helt enkelt för att vi ofta äter den kring påsk, men då…

⭐️ Ugnsbakad lax med romsås ⭐️ Laxrätten som vi här hemma kallar för Påsklaxen Helt enkelt för att vi ofta äter den kring påsk, men då…

Måste tipsa dig om en magisk kaka att baka i långpanna! Denna räcker till många, är god så tungan krullar sig, saftig och den går att frysa om ni inte orkar sätta i er hela kakan på en gång. Ät den med len vaniljsås så får man smaka på en liten del av himlen. Uppepå kakan har vi en havrecrumble som

Måste tipsa dig om en magisk kaka att baka i långpanna! Denna räcker till många, är god så tungan krullar sig, saftig och den går att frysa om ni inte orkar sätta i er hela kakan på en gång. Ät den med len vaniljsås så får man smaka på en liten del av himlen. Uppepå kakan har vi en havrecrumble som

Perfekta pajskalet

Perfekta pajskalet

4. Grädda limporna längst ned i ugnen i 25–35 min. Känn med en provsticka när bröden är klara.

4. Grädda limporna längst ned i ugnen i 25–35 min. Känn med en provsticka när bröden är klara.

När man försöker tänka lite nyttigare i veckorna så kan jag känna att de första dagarna oftast är kämpigast efter en massiv meltdown när det kommer till mat och godsaker. Jag tror på balans. Jag har fullkomligt ätit precis allt jag känt för och tillåtit mig att sväva ut under julhelgerna. Dock så kä

När man försöker tänka lite nyttigare i veckorna så kan jag känna att de första dagarna oftast är kämpigast efter en massiv meltdown när det kommer till mat och godsaker. Jag tror på balans. Jag har fullkomligt ätit precis allt jag känt för och tillåtit mig att sväva ut under julhelgerna. Dock så kä

Den här soppan kommer jag att laga många gånger. Krämig och god med litet sting, dels av sambal oelek, dels av citron. Jag serverade den som en varmrätt, men i mindre portioner skulle den passa lik…

Den här soppan kommer jag att laga många gånger. Krämig och god med litet sting, dels av sambal oelek, dels av citron. Jag serverade den som en varmrätt, men i mindre portioner skulle den passa lik…

Denna kräftsoppan har jag skrivit om tidigare och jag vet att många av er provat den för den är väldigt populär och man hittar den verkligen överallt på nätet. Har ni inte provat den och tycker om/tåler skaldjur så måste ni! Alla mina gäster tar alltid om minst 1 gång när jag serverar den som […]

Denna kräftsoppan har jag skrivit om tidigare och jag vet att många av er provat den för den är väldigt populär och man hittar den verkligen överallt på nätet. Har ni inte provat den och tycker om/tåler skaldjur så måste ni! Alla mina gäster tar alltid om minst 1 gång när jag serverar den som […]

I går gjorde jag revben. Blev sååå gott!! Har nog faktiskt aldrig ätit så goda Revben. Det tar lite tid att tillaga men inte mycket jobb. Sa...

I går gjorde jag revben. Blev sååå gott!! Har nog faktiskt aldrig ätit så goda Revben. Det tar lite tid att tillaga men inte mycket jobb. Sa...

Saftig lax toppad med ett täcke av färskost. Laxen blir så saftig och såååå god! Enkel att laga och rätten sköter sig själv i ugnen. Passar lika bra att servera till vardags som till fest. Recept på kraschad potatis med saffran och vitlökssmör hittar du HÄR! 6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten: 2 msk finhackad dill Rivet skal från en citron Garnering (valfritt): Finhackad gräslök ...

Saftig lax toppad med ett täcke av färskost. Laxen blir så saftig och såååå god! Enkel att laga och rätten sköter sig själv i ugnen. Passar lika bra att servera till vardags som till fest. Recept på kraschad potatis med saffran och vitlökssmör hittar du HÄR! 6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten: 2 msk finhackad dill Rivet skal från en citron Garnering (valfritt): Finhackad gräslök ...

Knäckig rabarberpaj med toscatäcke. Pajen med "Extra allt!" - Helena Lyth

Knäckig rabarberpaj med toscatäcke. Pajen med "Extra allt!" - Helena Lyth

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)