Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Som en sockerkaka toppad med mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren av smör, socker, mjöl, mjölk och mandeln i en kastrull under tiden. Toscakakan är en given succé på alla kalas – lika oemotståndlig som lätt att baka.

Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Som en sockerkaka toppad med mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren av smör, socker, mjöl, mjölk och mandeln i en kastrull under tiden. Toscakakan är en given succé på alla kalas – lika oemotståndlig som lätt att baka.

Barnsligt god vaniljkladdkaka med kolaseg mitten.   10 pers 100 g smör 2 ägg 1.5 dl vetemjöl 3 dl strösocker 3 tsk vaniljsocker 2 msk grädde   Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra…

Barnsligt god vaniljkladdkaka med kolaseg mitten. 10 pers 100 g smör 2 ägg 1.5 dl vetemjöl 3 dl strösocker 3 tsk vaniljsocker 2 msk grädde Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra…

Kladdkaka med Toscatäcke | Tidningen Hembakat

Kladdkaka med Toscatäcke | Tidningen Hembakat

Helloooo! Tänkte jag skulle påminna er om den här gudingen och ni är säkert många som missat den bak i arkivet men detta är nog min aaaabsoluta favoritkaka. Den har allt!! Browniefude…

Helloooo! Tänkte jag skulle påminna er om den här gudingen och ni är säkert många som missat den bak i arkivet men detta är nog min aaaabsoluta favoritkaka. Den har allt!! Browniefude…

Vinnaren är korad i Året Runts tävling, Sveriges bästa äppelkaka. Här bjuder vi på ett riktigt vinnarrecept.

Vinnaren är korad i Året Runts tävling, Sveriges bästa äppelkaka. Här bjuder vi på ett riktigt vinnarrecept.

En härlig äppelkaka på mördegsbotten med krämig vaniljfyllning och krispig kokostopping. Äpplena kan bytas ut mot päron.

En härlig äppelkaka på mördegsbotten med krämig vaniljfyllning och krispig kokostopping. Äpplena kan bytas ut mot päron.

Här är ett recept på en sagolikt god kaka med vaniljsmak. Den sockerkaksliknande kakan tillsammans med syrliga lingon och en smetig, len vaniljkräm skapar en otrolig smakkombination som måste testas! Suverän efterrätt som brukar älskas av alla!

Här är ett recept på en sagolikt god kaka med vaniljsmak. Den sockerkaksliknande kakan tillsammans med syrliga lingon och en smetig, len vaniljkräm skapar en otrolig smakkombination som måste testas! Suverän efterrätt som brukar älskas av alla!

blåbär-citronkaka-standing-3

Citron- och Blåbärskaka

blåbär-citronkaka-standing-3

Kanelbullesockerkaka5

Kanelbullesockerkaka5

Blanda mjöl, glass och kör in i ugnen – 45 minuter senare kommer gästerna ställa sig i kö efter mer

Blanda mjöl, glass och kör in i ugnen – 45 minuter senare kommer gästerna ställa sig i kö efter mer

Med lite äpple och kanel blir den underbara toscakakan ännu godare.

Toscakaka med äpple

Med lite äpple och kanel blir den underbara toscakakan ännu godare.

Godaste och snabbaste äppelkakan med mjuksega kanter | Lindas bakskola

Godaste och snabbaste äppelkakan med mjuksega kanter | Lindas bakskola

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Nu har jag varit hemma hos svärmor igen och blivit bjuden på nåt sådär gott att man bara måste tigga till sig receptet. Kakan hade däremot inget namn. Jag och sambon funderade lite över den goda ka…

Nu har jag varit hemma hos svärmor igen och blivit bjuden på nåt sådär gott att man bara måste tigga till sig receptet. Kakan hade däremot inget namn. Jag och sambon funderade lite över den goda ka…

Pinterest
Search