Bakning

Collection by Henric axelsson

10 
Pins
Bröd med olivolja, Manitoba cream, yoghurt och honung Bread Recipes, Snack Recipes, Cooking Recipes, My Daily Bread, Bread Bun, Desert Recipes, Bread Baking, No Bake Cake, Cilantro

Vi bloggar på alltommat.se

Det är praktiskt med färdiglagad potatisgratäng. Men någon riktig smak-hit är det inte. Produkterna som Allt om Mat testat saknade stuns i smaken, och blev ganska bleka när de värmdes enligt instruktion. Testpanelen efterlyser bättre instruktioner på förpackningarna vad gäller tillagningstid och storlek på formen för att resultatet ska bli bra då gratängen värms. Outinens, […]

These sound yummy! Savoury Baking, Bread Baking, Our Daily Bread, Swedish Recipes, Bread Cake, Easy Bread, No Bake Desserts, I Love Food, Bread Recipes

Frallor- lättbakat recept - Jennys Matblogg

Frallorna som vi bakade igår. Frasiga och samtidigt mjuka och luftiga. Det här behöver du : 50 gram jäst 6 dl ljummet vatten 2 tsk salt 2 msk olivolja 9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön … Läs mer

Det här ganska knasiga men fantastiskt goda brödet bakade jag häromdagen utan annan elektronisk apparatur än ugnen. En bunke, en handduk och... Bread Recipes, Baking Recipes, Fika, Baked Goods, Biscuits, Muffins, Brunch, Food And Drink, Rolls

Gott utan maskin

Det här ganska knasiga men fantastiskt goda brödet bakade jag häromdagen utan annan elektronisk apparatur än ugnen. En bunke, en handduk och...

Rågsurdegsbröd och ljust surdegsbröd Bread Baking, Recipies, Muffin, Food And Drink, Breakfast, Cooker Recipes, Juice, Bread Making, Recipes

Lär dig baka supergott surdegsbröd

Lär dig baka goda, nyttiga, luftiga och hållbara surdegsbröd. Surdeg har vi använt sedan brödets början Trött på bröddiskens utbud? Kom igång och baka eget bröd med surdeg. Numer har surdegen till och med en egen dag den 13 april. Surdeg är en naturlig jäst som skapas genom att man blandar mjöl med vatten - sedan börjar det jäsa av sig själv. Det suveräna med surdeg är man i princip bara behöver starta surdegen en gång. Sedan håller man den vid liv genom att varje gång man bakar spä den…

Nattjästa kanelbullar - Victorias provkök Doughnut, Victoria, Sweets, Desserts, Recipes, Food, Pastries, Sweet Pastries, Tailgate Desserts

Nattjästa kanelbullar - Victorias provkök

Nattjästa kanelbullar, helt underbart goda nattjästa kanelbullar. de jäser i rumstemperatur över natten med lite jäst och blir så goda.

Världens bästa surdegsbröd på mindre än 6 minuter! | brödpassion Eat, Youtube, Kochen, Youtubers, Youtube Movies

Världens godaste surdegsbröd på mindre än 6 minuter!

Sébastien Boudet, den franske bagaren visar hur enkelt det är att baka riktigt surdegsbröd. Det tar inte mer än 6 minuter!

Kalljästa Frukostfrallor Swedish/ Prepare in the evening, and Bake in the morning. Savoury Baking, Bread Baking, Bread Recipes, Cooking Recipes, A Food, Food And Drink, No Knead Bread, Vegan Bread, Swedish Recipes

Kalljästa frukostfrallor - Lindas Bakskola & Matskola

Mjuka, supergoda frukostfrallor! Ett mycket bra grundrecept!

Efter några års bakning har jag nu kommit fram till att det är bäst att använda en blandsurdeg istället för att till exempel ha en vetesurdeg och en rågsurdeg. En blandsurdeg innehåller lite olika sorters mjöl, jag använder vanligtvis vetemjöl, rågmjöl och grahamsmjöl. Fördelen med att bara ha en surdeg är att den då förnyas oftare eftersom du alltid använder dig av den, annars är det lätt att den ena surdegen blir stående i kylen. Konsistensen blir också härligare på en blandsurdeg. Här… Bread Recipes, Cooking Recipes, Small Cake, Kombucha, Bread Baking, Summer Time, Peanut Butter, Buffet, Recipies

Recept på surdeg

Efter några års bakning har jag nu kommit fram till att det är bäst att använda en blandsurdeg istället för att till exempel ha en vetesurdeg och en rågsurdeg. En blandsurdeg innehåller lite olika sorters mjöl, jag använder vanligtvis vetemjöl, rågmjöl och grahamsmjöl. Fördelen med att bara ha en surdeg är att den då förnyas oftare eftersom du alltid använder dig av den, annars är det lätt att den ena surdegen blir stående i kylen. Konsistensen blir också härligare på en blandsurdeg…