Sjömansbiff i lergryta är en mättande och god gryta av innanlår, lök och potatis i en god sky av öl, köttbuljong och soja. Den möra sjömansbiffen tillagas i lergryta och serveras tillsammans med inlagda rödbetor och isbergssallad.

Sjömansbiff (i lergryta) --> Sailors beefstew, layers of onion, potatoes, thin slices of beef, stock and beer. Then slow roasted/baked in the oven.

Kyckling i lergryta LCHF Börja med att blötlägga lergrytan innan i ca. 30min. En helt ny lergryta blötläggs den över natten innan du använder den första gången. Lergrytan sätts alltid i kall ugn varefter ugnen sätts på.  Ingredienser till Kyckling i lergryta LCHF: 1 kyckling, ca 1 - 1,5 kg 8 små gula steklökar eller schalottenlökar 1 röd eller grön paprika 2 klyftor vitlök 2 + 1 tsk tomatpuré  1 dl vittvin färsk rosmarin eller timjan 2 krm vitpeppar 1,5 tsk salt 1 tsk soja 2 msk olivolja

Kyckling i lergryta LCHF Börja med att blötlägga lergrytan innan i ca. 30min. En helt ny lergryta blötläggs den över natten innan du använder den första gången. Lergrytan sätts alltid i kall ugn varefter ugnen sätts på. Ingredienser till Kyckling i lergryta LCHF: 1 kyckling, ca 1 - 1,5 kg 8 små gula steklökar eller schalottenlökar 1 röd eller grön paprika 2 klyftor vitlök 2 + 1 tsk tomatpuré 1 dl vittvin färsk rosmarin eller timjan 2 krm vitpeppar 1,5 tsk salt 1 tsk soja 2 msk olivolja

HÖGREVSGRYTA I LERGRYTA.

HÖGREVSGRYTA I LERGRYTA.

Kyckling i lergryta (kock recept.nu)

Kyckling i lergryta

Kyckling i lergryta (kock recept.nu)

Rykande het osmansk lergryta

Rykande het osmansk lergryta

Schlemmertopf - Kyckling i lergryta. Bästa enkellagade maten man kan göra. Lägg en lergryta (römertopf/schlemmertopf/romargryta) i blöt. Salta och peppra en kyckling och kör in en citron, som du pickat med en gaffel, i skrovet. Lägg kycklingen i grytan och häll över en burk krossade tomater. Sätt in grytan i kall ugn som du sätter på 250°. Efter 75 minuter är det klart (om kycklingen är på 1,2-1,3 kilo). Servera med ris och sallad.

Schlemmertopf - Kyckling i lergryta. Bästa enkellagade maten man kan göra. Lägg en lergryta (römertopf/schlemmertopf/romargryta) i blöt. Salta och peppra en kyckling och kör in en citron, som du pickat med en gaffel, i skrovet. Lägg kycklingen i grytan och häll över en burk krossade tomater. Sätt in grytan i kall ugn som du sätter på 250°. Efter 75 minuter är det klart (om kycklingen är på 1,2-1,3 kilo). Servera med ris och sallad.

Kyckling i lergryta med färskpotatis (kock Carina och Ulrika Brydling)

Kyckling i lergryta med färskpotatis

Kyckling i lergryta med färskpotatis (kock Carina och Ulrika Brydling)

Pinterest
Search