Maria Welander
More ideas from Maria
Pepparkakstryffel är ett perfekt godis till julkaffet, glöggminglet eller adventsfikat. Tryfflarna är enkla att göra och går åt snabbt så ett tips är att göra en dubbel sats av denna ljuvliga, juliga pralin.

Pepparkakstryffel är ett perfekt godis till julkaffet, glöggminglet eller adventsfikat. Tryfflarna är enkla att göra och går åt snabbt så ett tips är att göra en dubbel sats av denna ljuvliga, juliga pralin.

Gör dina egna tryfflar på söt vit choklad och syrlig passionsfrukt, en vinnande smakkombination. Rullade i riven kokos är de inte bara det godaste godiset, utan kanske även det snyggaste.

Gör dina egna tryfflar på söt vit choklad och syrlig passionsfrukt, en vinnande smakkombination. Rullade i riven kokos är de inte bara det godaste godiset, utan kanske även det snyggaste.

[ Hallontryffel ] ca 25 st. 125 g hallon (ca 2 dl) / ½ dl vispgrädde / 1 msk smör / 200 g vit choklad + 100 g vit choklad | Passera hallon genom sil, till ½ dl. Koka lätt tills mängden halverats + fått gelékonsistens. + vispgrädde, smör, koka upp. Ta från plattan. Grovhacka 200 g mörk choklad, blanda ner tills smält. Om skär sig, låt svalna ngt, vispa ihop ordentligt på nytt. Häll i aluminiumformar, ej ända upp. Ställ kallt ngn tim. Smält 100 g vit choklad i mikro. Fyll, ställ i kylen.

[ Hallontryffel ] ca 25 st. 125 g hallon (ca 2 dl) / ½ dl vispgrädde / 1 msk smör / 200 g vit choklad + 100 g vit choklad | Passera hallon genom sil, till ½ dl. Koka lätt tills mängden halverats + fått gelékonsistens. + vispgrädde, smör, koka upp. Ta från plattan. Grovhacka 200 g mörk choklad, blanda ner tills smält. Om skär sig, låt svalna ngt, vispa ihop ordentligt på nytt. Häll i aluminiumformar, ej ända upp. Ställ kallt ngn tim. Smält 100 g vit choklad i mikro. Fyll, ställ i kylen.