Pinterest
Fetaostsnurror - Recept - Snittar Buffémat | Allt om Mat

Fetaostsnurror Fetaostsnurror är goda snittar till festen. Förbered och förvara i kylen. Inför festen skivar vi dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Kycklingpanna med bacon

Kycklingpanna med bacon replace flour with potato starch for paleo/gf

Färskpotatis i ugn med honung, parmesan och örter

Färskpotatis i ugn med honung, parmesan och örter (Smaskelismaskens)

Löjromspizza med rödlök, dill, gräddfil och västerbottenost. Vill du kanske veta hur du svänger ihop en sådan på nolltid? Svårt är det sista det är.

Löjromspizza med rödlök, dill, gräddfil och västerbottenost. Vill du kanske veta hur du svänger ihop en sådan på nolltid? Svårt är det sista det är.

Supergod kycklinggratäng med mozarella och pinjenötter. Jag brynte filéerna och tog en extra tesked sambal oelek. Mums!

Supergod kycklinggratäng med mozarella och pinjenötter. Jag brynte filéerna och tog en extra tesked sambal oelek. Mums!

Pappas grek-potatisar med citron- och oregano

Pappas grek-potatisar med citron- och oregano

Bras, Gluten Free Foods, Food Ideas, Lunches, God, Grilling, Meals, Lunch Meals

Lite extra lyxigt blir det med räkor på toppen i denna gratäng.

Laxgratäng med medelhavstäcke

Lite extra lyxigt blir det med räkor på toppen i denna gratäng.

Mmm, visst är det gott med kyckling! Bjud på en härligt god senapskyckling med bacon och gräslök. Såsen är så god att den kan ätas med sked! 4 port 4 kycklingfiléer, ca 550 g 2 msk...

Mmm, visst är det gott med kyckling! Bjud på en härligt god senapskyckling med bacon och gräslök. Såsen är så god att den kan ätas med sked! 4 port 4 kycklingfiléer, ca 550 g 2 msk...

Kyckling i ugn med mozzarella, valnötter och salami

Kyckling i ugn med mozzarella, valnötter och salami

Parmesan bacon mushroom fettuccine has the most incredible flavors and comes together in just thirty minutes for the perfect go-to weeknight pasta dish.

Parmesan bacon mushroom fettuccine has the most incredible flavors and come together in just thirty minutes for the perfect go-to weeknight pasta dish. Alaina made it - add 5 cups of mushrooms, maybe do 16 oz pasta and almost double recipe

Himmelsk gryta med fläskfilé (4-6 port.) 1 fläskfilé, ca 600 g 2 paket bacon, ca 280 g (10 champinjoner) 1 rödlök Smör/olja att steka i 2 dl crème fraiche 3 dl grädde 2 msk kinesisk soja 1 köttbuljongtärning 2 tsk tomatpuré 1-2 tsk sambal oelek (1 msk vetemjöl) Salt, peppar

Himmelsk gryta med fläskfilé (4-6 port.) 1 fläskfilé, ca 600 g 2 paket bacon, ca 280 g (10 champinjoner) 1 rödlök Smör/olja att steka i 2 dl crème fraiche 3 dl grädde 2 msk kinesisk soja 1 köttbuljongtärning 2 tsk tomatpuré 1-2 tsk sambal oelek (1 msk vetemjöl) Salt, peppar

Parmesan-, spenat- och baconfylld fläskfilé med potatisbakelse

Parmesan-, spenat- och baconfylld fläskfilé med potatisbakelse

Ok, jag är kär – igen! Haha... I den här kycklinggrytan med stekta kycklingfiléer, trattkantareller, stekt mandelpotatis och knaprigt bacon. Smaksatt med dijonsenap! Ja, den tog slut rätt...

Ok, jag är kär – igen! Haha... I den här kycklinggrytan med stekta kycklingfiléer, trattkantareller, stekt mandelpotatis och knaprigt bacon. Smaksatt med dijonsenap! Ja, den tog slut rätt...