Ingela Isaksson

Ingela Isaksson

Ingela Isaksson
More ideas from Ingela
Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.<br><a href="http://www.ica.se/recept/kladdkaka/"> Här hittar du fler härliga kladdkakerecept </a>.

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken.<br><a href="http://www.ica.se/recept/kladdkaka/"> Här hittar du fler härliga kladdkakerecept </a>.

Lägg gärna några extra kronor på fina oliver och en god surdegsbaguette vid servering!

Lägg gärna några extra kronor på fina oliver och en god surdegsbaguette vid servering!

Detta är verkligen en riktigt smarrig gratäng med tonfisk och pasta. Krämig med ett gott smultäcke på. En lättlagad vardagsrätt som tilltalar de flesta smaklökar, stora som små. Gillar du inte ärtor kan du enkelt byta ut dem mot broccoli, champinjoner eller majs.  6 portioner tonfiskgratäng 400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till) 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra) 4 dl djupfrysta ärtor 50 g smör 1,5 dl mjöl 1 liter mjölk…

Detta är verkligen en riktigt smarrig gratäng med tonfisk och pasta. Krämig med ett gott smultäcke på. En lättlagad vardagsrätt som tilltalar de flesta smaklökar, stora som små. Gillar du inte ärtor kan du enkelt byta ut dem mot broccoli, champinjoner eller majs. 6 portioner tonfiskgratäng 400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till) 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra) 4 dl djupfrysta ärtor 50 g smör 1,5 dl mjöl 1 liter mjölk…

Idag är det Lakritsdagen! Jag har alltid gillat saltlakrits men har sällan känt sug efter lakrits som flera i min omgivning gör. För 2 år...

Idag är det Lakritsdagen! Jag har alltid gillat saltlakrits men har sällan känt sug efter lakrits som flera i min omgivning gör. För 2 år...

Till smörkrämen: 100 g smör eller margarin 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Till botten: 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl mjölk eller vat

Till smörkrämen: 100 g smör eller margarin 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Till botten: 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl mjölk eller vat

Snilleskök

Snilleskök

Lax i krämig sås som sköter sig själv i ugnen. En riktigt god rätt där laxen blir saftig och på köpet får man såsen gjord när allt gottar sig tillsammans i ugnen. Lika god att servera med potatis, ris eller pasta. 6 portioner ugnsbakad lax i krämig sås 800 g laxfilé 5 dl grädde (gärna vispgrädde) 3 dl creme fraiche 1 dl hackad färsk dill 0,5 purjolök 1 citron (justera syra efter smak) 1 fiskbuljong eller salt 1 tsk dijonsenap Salt & peppar Topping (valfritt): 200 g skalade räkor Gör såhär...

Lax i krämig sås som sköter sig själv i ugnen. En riktigt god rätt där laxen blir saftig och på köpet får man såsen gjord när allt gottar sig tillsammans i ugnen. Lika god att servera med potatis, ris eller pasta. 6 portioner ugnsbakad lax i krämig sås 800 g laxfilé 5 dl grädde (gärna vispgrädde) 3 dl creme fraiche 1 dl hackad färsk dill 0,5 purjolök 1 citron (justera syra efter smak) 1 fiskbuljong eller salt 1 tsk dijonsenap Salt & peppar Topping (valfritt): 200 g skalade räkor Gör såhär...

Gräddig linsgryta med färska tomater, vitlök och spenat Vad skulle få dig att äta mer vegetariskt? Jag älskar ju variation - kött, fisk och vegetariskt - men det måste vara ENKELT att laga! Det här receptet finns på bloggen nu

Gräddig linsgryta med färska tomater, vitlök och spenat Vad skulle få dig att äta mer vegetariskt? Jag älskar ju variation - kött, fisk och vegetariskt - men det måste vara ENKELT att laga! Det här receptet finns på bloggen nu

Grönkålscrème går snabbt att tillaga och blir himmelskt gott till julbordets bastanta rätter. Från naturens skafferi behöver du rotselleri, blandspenat och grönkål. Tillsammans med grädde och en matberedare uppstår underverk. Smaksätt med salt och peppar.

Grönkålscrème går snabbt att tillaga och blir himmelskt gott till julbordets bastanta rätter. Från naturens skafferi behöver du rotselleri, blandspenat och grönkål. Tillsammans med grädde och en matberedare uppstår underverk. Smaksätt med salt och peppar.