Saffransknutar med vit choklad

This is a Swedish tradition and it's called "lussekatt". It's a diffrent way to make them but yummy anyway

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

various shape ideas for lussekatter ( Lucia buns ) - I always stick to the basic…

various shape ideas for lussekatter ( Lucia buns ) - I always stick to the basic curly S as shown at lower left!

Ett gammeldags, väl beprövat recept på gräddchokladkola som är perfekt och ljuvligt gott!

Ett gammeldags, väl beprövat recept på gräddchokladkola som är perfekt och ljuvligt gott!

En drömgod, krämig, helt fantastisk pepparkaksglass som blir julens höjdpunkt! Tar ca 5 min att göra (exklusive frysning).

En drömgod, krämig, helt fantastisk pepparkaksglass som blir julens höjdpunkt! Tar ca 5 min att göra (exklusive frysning).

Pepparkakor och jul hänger ihop. Så gör även pyssel och jul så jag tänkte testa att kombinera dessa. Det blev pepparkakssticks doppade i vit choklad och toppade med hackad mandel eller polka. Gott...

Tips på julbak: pepparkakssticks doppade i vit choklad. Snygga och goda

Kanske den godaste bullfyllningen någonsin! Cream cheesen ger en underbart saftig och syrlig smak, som påminner om cheese cake, till de här bullarna. Och tillsammans med den karamelliga sirapssmaken...

Kanske den godaste bullfyllningen någonsin! Cream cheesen ger en underbart saftig och syrlig smak, som påminner om cheese cake, till de här bullarna. Och tillsammans med den karamelliga sirapssmaken...

Saffransbullar - recept med manelfyllning - Mitt kök

Saffransbullar – enkla och saftiga

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt. Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt. Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Pinterest
Search