Denna galet gröna soppa är fantastisk som förrätt till ca 10 personer men du kan också halvera receptet och ha den som en lunchsmoothie för att kicka igång dagen och dina superkrafter! Ps. Goda brödpinnar/grissini är hur läckert som helst att ha till!

Denna galet gröna soppa är fantastisk som förrätt till ca 10 personer men du kan också halvera receptet och ha den som en lunchsmoothie för att kicka igång dagen och dina superkrafter! Ps. Goda brödpinnar/grissini är hur läckert som helst att ha till!

Härlig gammeldags julstämning sprider sig i hemmet när det finns vackra äppelklubbor på julens gottebord.

Härlig gammeldags julstämning sprider sig i hemmet när det finns vackra äppelklubbor på julens gottebord.

Vi avskyr att kasta mat. När det blir något över lagar vi gärna pytt i panna, men ibland vill vi göra som italienarna. Här kan du ta vad kylen eller fantasin erbjuder.

Vi avskyr att kasta mat. När det blir något över lagar vi gärna pytt i panna, men ibland vill vi göra som italienarna. Här kan du ta vad kylen eller fantasin erbjuder.

Fisksoppa med libbsticka

Fisksoppa med libbsticka

Lyxig och välsmakande fiskgryta med en touch av konjak och det bästa som havet har att bjuda på.

Lyxig och välsmakande fiskgryta med en touch av konjak och det bästa som havet har att bjuda på.

Farmor Bollas lavendelsockerkaka

Farmor Bollas lavendelsockerkaka

Flädersaft med citronmeliss och mynta är lika god att blanda med vatten som den är som smaksättare i drinkar och desserter.

Flädersaft med citronmeliss och mynta är lika god att blanda med vatten som den är som smaksättare i drinkar och desserter.

Höst och mognad betyder också mörkare smaker som får dra åt det bittra hållet. En bitterblandning utan malört är förstås uteslutet och här får den rollen av sammanhållande smak och bakgrund till några andra aromatiska örter med bittra toner. Renfanan som ingår kan vara den vilda varianten eller den odlade munkrenfanan, som också kallas för ”gubbaskägg”.

Höst och mognad betyder också mörkare smaker som får dra åt det bittra hållet. En bitterblandning utan malört är förstås uteslutet och här får den rollen av sammanhållande smak och bakgrund till några andra aromatiska örter med bittra toner. Renfanan som ingår kan vara den vilda varianten eller den odlade munkrenfanan, som också kallas för ”gubbaskägg”.

Under enbärens två första år är de gröna, men när de sedan mognar under det tredje året blir de mörkblå eller svarta. Det är då det är dags att plocka dem.

Under enbärens två första år är de gröna, men när de sedan mognar under det tredje året blir de mörkblå eller svarta. Det är då det är dags att plocka dem.

Till dessa sanslöst smarriga pajskal kan du välja att använda vilka frön och nötter du vill, eller kanske byta ut rödbetorna mot persiljerot, morot eller palsternacka. Just denna gång valde jag att göra pajskalen i miniformat och torka på låg temperatur för att hålla dem Raw. Du kan däremot utan problem baka dem i ugn i en stor form om du har lust! Möjlighterna är oändliga!

Till dessa sanslöst smarriga pajskal kan du välja att använda vilka frön och nötter du vill, eller kanske byta ut rödbetorna mot persiljerot, morot eller palsternacka. Just denna gång valde jag att göra pajskalen i miniformat och torka på låg temperatur för att hålla dem Raw. Du kan däremot utan problem baka dem i ugn i en stor form om du har lust! Möjlighterna är oändliga!

Friskt doftande citronolivolja, perfekt att doppa nybakat valnötsbröd i.

Friskt doftande citronolivolja, perfekt att doppa nybakat valnötsbröd i.

En stor liten kaka med frisk smak och solgul färg. Lägg i vacker påse och ge bort eller ha dem helt för dig själv!

En stor liten kaka med frisk smak och solgul färg. Lägg i vacker påse och ge bort eller ha dem helt för dig själv!

Mörk kvalitetschoklad, kaffe och kanderade, färska rosenblad gör denna mascarponebakelse till något alldeles extra. Vacker och god. Allt i ett.

Mörk kvalitetschoklad, kaffe och kanderade, färska rosenblad gör denna mascarponebakelse till något alldeles extra. Vacker och god. Allt i ett.

Pinterest
Search