Recept

15 Pins15 Followers
[ Vaniljpannacotta med lingon ] 8-9 port. 5 dl vispgrädde / 3 msk strösocker / vaniljstång / 2 gelatinblad. Garnering: lingon, färska el frysta / strösocker / maränger / minipepparkakor | Blötlägg gelatin, kallt vatten 5–10 min. Koka grädde, socker + vaniljstång på medelvärme. Skrapa ur vaniljfröna, lägg tillbaka i grädden. Ta bort grädden från värmen. Krama ur gelatinblad, rör i varma grädden. Ställ i kallt vattenbad tills svalnat, rör om då o då. Häll i glas, stå kallt minst 4 tim.

Vanilla pannacotta with lingon berries and ginger bread - Recipe in swedish

Chokladbollar med jordgubbsgömma - Mitt kök

Chokladbollar med jordgubbsgömma

Kokostoppar med smak av saffran & apelsin

Kokostoppar med smak av saffran & apelsin

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA  glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Nu behöver du inte fundera vad du skall bjuda på runt jul längre. Jag bjuder på en gammal favorit. Den här kan du både förbereda och några dagar innan och smakar helt fantastiskt. 200 g pepparkakor

Frusen cheesecake på kola & pepparkaksbotten (Fikastunder)

Nu behöver du inte fundera vad du skall bjuda på runt jul längre. Jag bjuder på en gammal favorit. Den här kan du både förbereda och några dagar innan och smakar helt fantastiskt. 200 g pepparkakor

Saffransbullar - recept med manelfyllning - Mitt kök

Saffransbullar – enkla och saftiga

Pepparkaksmuffins ! Julskumsfrosting !  Så gott ! Dem här är verkligen goda. En riktigt julig smakupplevelse. Desse pepparkaksmuffinsar är så goda och saftiga. Dem måste ni prova. Jag gjorde mina med…

Pepparkaksmuffins ! Julskumsfrosting ! Så gott ! Dem här är verkligen goda. En riktigt julig smakupplevelse. Desse pepparkaksmuffinsar är så goda och saftiga. Dem måste ni prova. Jag gjorde mina med…

Knäckiga saffranssnittar

Knäckiga saffranssnittar

[ Pepparkakskladdkaka ] 3 ägg / 3½ dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 5 msk kakao / 2-3 tsk pepparkakskryddor (färdiga påsar, 2 tsk för mildare smak) / 2 dl vetemjöl / 150 g smält smör | Ugn 175°. Smält smöret, låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i rund smörad form, grädda ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.

[ Pepparkakskladdkaka ] 3 ägg / 3½ dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 5 msk kakao / 2-3 tsk pepparkakskryddor (färdiga påsar, 2 tsk för mildare smak) / 2 dl vetemjöl / 150 g smält smör | Ugn 175°. Smält smöret, låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i rund smörad form, grädda ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.

Langos är en typisk festivalrätt! Man kan variera toppingen efter smak och tycke.

Langos är en typisk festivalrätt! Man kan variera toppingen efter smak och tycke.

Daimbräck – Lindas Bakskola

Daimbräck – Lindas Bakskola

Pinterest
Search