Ni har säkert sett dessa gobitar på fler ställen. Receptet är en enkel vetedeg på en halv liter. Istället för kanelbullar som ska knådas, kavlas, bredas på fyllning, rullas ihop och skäras i bitar är

Philadelfiabullar i långpanna (Kryddburken)

Ni har säkert sett dessa gobitar på fler ställen. Receptet är en enkel vetedeg på en halv liter. Istället för kanelbullar som ska knådas, kavlas, bredas på fyllning, rullas ihop och skäras i bitar är

Kanske den godaste bullfyllningen någonsin! Cream cheesen ger en underbart saftig och syrlig smak, som påminner om cheese cake, till de här bullarna. Och tillsammans med den karamelliga sirapssmaken och saffranet blir det nästan svimfärdigt gott. Helt klart en riktig adventsfavorit! SAFFRANSBULLAR

Saffron buns with cream cheese and maple syrup (Saffransbullar med cream cheese och sirap)

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Detta är en klassiker som jag gör varje jul. Det känns som att man aldrig kan ha för många saffranskakor på fikabordet … Otroligt enkel att göra är den oc...

Detta är en klassiker som jag gör varje jul. Det känns som att man aldrig kan ha för många saffranskakor på fikabordet … Otroligt enkel att göra är den oc...

Jag har aldrig fått en sån fin deg och så luftiga kanelbullar som med detta recept! Jag tänkte att det var dags att fylla frysen med bullar inför hösten och Kanelbullens dag (som är den 4 oktober, lätt för mig att komma ihåg eftersom det är exakt en månad efter Zacks födelsedag). Dessa bullar blev […]

Extra luftiga kanelbullar enligt Johan Sörberg (domare i Hela Sverige Bakar)

Morbergs Frasvåfflor

Morbergs Frasvåfflor

Bröd att baka: Malaxlimpa - bröd med lång hållbarhet

Bröd att baka: Malaxlimpa - bröd med lång hållbarhet

Muffins - ett grundrecept som kan varieras med olika smaker eller bakas som de är

Muffins - grundrecept

Muffins - ett grundrecept som kan varieras med olika smaker eller bakas som de är

Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Yummi! Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. De är nästan en blandning mellan sockerkaka och mjukt bröd. Väldigt neutrala och goda i smaken. Om du vill ha lite extra smak på dem kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen.

Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Yummi! Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. De är nästan en blandning mellan sockerkaka och mjukt bröd. Väldigt neutrala och goda i smaken. Om du vill ha lite extra smak på dem kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen.

Pinterest
Search