safta & sylta

12 Pins0 Följare
Rabarbercurd - Ingredienser 500 g rabarber 1 1/2 dl vatten 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker 2 krm kardemumma 2 ägg 50 g osaltat smör

Rabarbercurd - Ingredienser 500 g rabarber 1 1/2 dl vatten 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker 2 krm kardemumma 2 ägg 50 g osaltat smör

Skiva rabarbern ganska tunt med skalet kvar. Skala och skiva ingefäran. Låt få ett uppkok tillsammans med socker och vatten. Lägg i den skivade limen och låt svalna. Sila den sedan och servera iskall (gärna i en liten frostad flaska) som mellanrätt. Eller varför inte göra en karaff och njuta lemonaden i bersån istället för iste en varm sommardag?

Skiva rabarbern ganska tunt med skalet kvar. Skala och skiva ingefäran. Låt få ett uppkok tillsammans med socker och vatten. Lägg i den skivade limen och låt svalna. Sila den sedan och servera iskall (gärna i en liten frostad flaska) som mellanrätt. Eller varför inte göra en karaff och njuta lemonaden i bersån istället för iste en varm sommardag?

Koka din egen saft med smak av rabarber, lime och kanel.

Koka din egen saft med smak av rabarber, lime och kanel.

Här hittar du ett läckert recept på Rabarbermarmelad. Botanisera bland massor med recept, tips och inspiration.

Här hittar du ett läckert recept på Rabarbermarmelad. Botanisera bland massor med recept, tips och inspiration.

Finns det något som är godare än hemgjord saft? Den här saften passar också fint att servera som måltidsdryck.

Vaniljdoftande ­­ rabarber- & hallonsaft

Finns det något som är godare än hemgjord saft? Den här saften passar också fint att servera som måltidsdryck.

It's a house: Saft på svartvinbärsblad

It's a house: Saft på svartvinbärsblad

Fläderblomsmarmelad

Fläderblomsmarmelad

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.

Saft på rallarros | Recept från Köket.se

Saft på rallarros

Saft på rallarros | Recept från Köket.se

Maskrossaft - Recept av kock lena4 från Matklubben.net

Maskrossaft - Recept av kock lena4 från Matklubben.net


Fler idéer
Pinterest
Sök