Godkväll i stugan. . . Roligt att ni är så många som hittat hit till nya bloggen nu. Ni vet att ni kan följa bloggen även via instagram : @jennysmatblogg gör det vetja ♥ Och så närmar sig ju nyårsafton med stormsteg, och jag tänkte att jag kunde passa på … Läs mer

Godkväll i stugan. . . Roligt att ni är så många som hittat hit till nya bloggen nu. Ni vet att ni kan följa bloggen även via instagram : @jennysmatblogg gör det vetja ♥ Och så närmar sig ju nyårsafton med stormsteg, och jag tänkte att jag kunde passa på … Läs mer

En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.

En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.

En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.

En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.

Lövbiff gillar jag. Det är svårt att misslyckas med, det går snabbt att laga (om man vill - om man vill ha långkok så funkar det med :)), de...

Lövbiff gillar jag. Det är svårt att misslyckas med, det går snabbt att laga (om man vill - om man vill ha långkok så funkar det med :)), de...

Pastasås med kyckling är så himla gott. Enkelt, gott och går fort att laga. väldigt krämig. Barnen...

Pastasås med kyckling är så himla gott. Enkelt, gott och går fort att laga. väldigt krämig. Barnen...

Lax i krämig sås som sköter sig själv i ugnen. En riktigt god rätt där laxen blir saftig och på köpet får man såsen gjord när allt gottar sig tillsammans i ugnen. Lika god att servera med potatis, ris eller pasta. 6 portioner ugnsbakad lax i krämig sås 800 g laxfilé 5 dl grädde (gärna vispgrädde) 3 dl creme fraiche 1 dl hackad färsk dill 0,5 purjolök 1 citron (justera syra efter smak) 1 fiskbuljong eller salt 1 tsk dijonsenap Salt & peppar Topping (valfritt): 200 g skalade räkor Gör såhär...

Lax i krämig sås som sköter sig själv i ugnen.

Laga ”pulled” högrev i italienskt stil! Det här blir en otroligt mustig och god gryta med allt i ett – dessutom räcker den till många.

Slow-cooked chianti beef stew is bursting with flavour and with a generous portion of tender and succulent meat, this stew can feed up to 10 people. If you're cooking for less than you can seperate into portions and freeze for another time.

Portermarinerad höstgryta med kantareller, foto: Ingvar Eriksson, från kokboken "Taste by Louise".

Portermarinerad höstgryta med kantareller från kokboken "Taste by Louise"

En facebookvän, Peter Sundin tipsade om det här goda receptet från Allers. Jag förenklade det något så här kommer min version. Vi åt det med...

En facebookvän, Peter Sundin tipsade om det här goda receptet från Allers. Jag förenklade det något så här kommer min version. Vi åt det med...

Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

Pinterest
Search