[ Vaniljpannacotta med lingon ] 8-9 port. 5 dl vispgrädde / 3 msk strösocker / vaniljstång / 2 gelatinblad. Garnering: lingon, färska el frysta / strösocker / maränger / minipepparkakor | Blötlägg gelatin, kallt vatten 5–10 min. Koka grädde, socker + vaniljstång på medelvärme. Skrapa ur vaniljfröna, lägg tillbaka i grädden. Ta bort grädden från värmen. Krama ur gelatinblad, rör i varma grädden. Ställ i kallt vattenbad tills svalnat, rör om då o då. Häll i glas, stå kallt minst 4 tim.

Vanilla pannacotta with lingon berries and ginger bread - Recipe in swedish

Söta bakverk kaka i långpanna: Syrliga, saftiga citronrutor som får det att vattnas i munnen.

Syrliga, saftiga citronrutor som får det att vattnas i munnen.

Nu tror jag att jag har gjort den godaste fudgen. Den passar mig helt i smaken. Så smarrig. Ingen tydlig smak av polly men det går inte att missta att det är just polly som är smaksättare.  3 dl...

Nu tror jag att jag har gjort den godaste fudgen. Den passar mig helt i smaken. Så smarrig. Ingen tydlig smak av polly men det går inte att missta att det är just polly som är smaksättare. 3 dl...

Saftigt vörtbröd i långpanna

Saftigt vörtbröd i långpanna

Kryddiga jul-chokladbollar med kanel och glögg

Kryddiga jul-chokladbollar med kanel och glögg

Ernst julöttbullar i ugn

Köttbullar i ugn, Ernsts recept

Rocky road

Rocky road

Trillingnöt – enkelt recept

Trillingnöt – enkelt recept

Älgfärsbullar med kanel

Älgfärsbullar med kanel

Candle, December, Candles

Älgfärsbullar med kanel

Älgfärsbullar med kanel

Candle, December, Candles

Ugnsbakade fikon med ädelost och pepparkakssmulor – en perfekt plockrätt till adventsminglet, eller varför inte till själva julafton? Avnjut gärna fikonen ihop med en kopp varm glögg.

Ugnsbakade fikon med ädelost och pepparkakssmulor – en perfekt plockrätt till adventsminglet, eller varför inte till själva julafton? Avnjut gärna fikonen ihop med en kopp varm glögg.

Rostad brysselkål, äpplen och senapskräm

Rostad brysselkål, äpplen och senapskräm

Pinterest
Search