Krispiga kikärtsbiffar med morot och ingefära | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
Dessa lättgjorda kikärtsbiffar blir härligt gula tack vare gurkmeja och solroskärnor gör dem nötigt krispiga. Ingefära och kanel är andra viktiga ingredienser. Biffarna passar fint med en fräsch yoghurtsås, en sallad och eventuellt lite ris.
Parmesan-Roasted Cauliflower
The combination of meaty, caramelized cauliflower florets and some just-this-side-of-burnt onions has become our go-to winter side dish.
Gratinerad spetskål
Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 …
Gratinerad spetskål
Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 …
Sötpotatis i ugn med gratinerad fetaost
Sötpotatis går att tillaga som paradingrediens i en huvudrätt, som smakförhöjare eller konsistensgivare i dessert eller grädda smarriga pannkakor. Det är helt enkelt en riktig favorit för...
Västerbottenpaj med grönsaker
Västerbottenpaj med grönsakerTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 225/200 grader Pajskal125 g smör 3 dl vetemjöl3 msk iskallt vatten1 nypa salt Fyllning150 g broccoli7-8 st sparrisar 6…
det bästa jag ätit som jag kommer att laga ofta hädan efter (Foodjunkie)
okej, hörni., håll i er nu. Det här var den bästa lunchen jag ätit! Inte bara för att det var pappa och Alba som stod för den utan wow så gott och hälsosamt Har ni mandolin hemma? Finns att köpa för
Morots- och halloumibiffar
Morots- och halloumibiffar – Nadjaskitchen.se
Morots- och halloumibiffar | Recept från Köket.se
Receptet är ur boken Det goda livet . Dessa enkla vegobiffar gör du med riven morot och halloumi. En fräsch mynta tsatsiki till det och så klyftpotatis eller bulgur.
Lägg riven vitkål i stekpannan och blanda med 3 ingredienser – resultatet får mig att skrika efter mer
Detta japanska recept gör succé på nätet.
Marinerade grillade grönsaker - Zeinas Kitchen
Lägg marinerade grönsaker på grillen. Så himla gott! Mixa fritt och välj de grönsaker du tycker. Smarrigt och vackert att lägga upp alla grönsaker på ett fat och servera vid maten eller som en huvudrätt. Jag serverade mina grillade grönsaker med hummus. Mums! Recept på hummusen hittar du HÄR! Ca 6-8 portioner 1 kg grönsaker. […]
Halloumipasta - Zeinas Kitchen
Lättlagad och mycket god pastasås med både färskost och halloumi. Perfekt för ostälskaren. Du slänger enkelt ihop såsen på ett kick. Om du älskar halloumi måste du även testa min halloumi carbonara som jag har länkat till nedan. Ljuvlig! 4 portioner 1 röd lök 2 vitlöksklyftor 3 dl creme fraiche 200 g färskost Ca 150 […]
Mina bästa recept på potatis - Zeinas Kitchen
Vad vore livet utan vår favoritknöl? Så mycket gott man kan laga med potatis. Allt från soppa, biffar, sallad till krispigt ugnsbakat. Jag har samlat mina bästa potatisrecept på en och samma plats. Klicka på den röda texten för att komma till recept. Ugnsbakad potatis Perfekt ugnsrostad potatis som blir krispiga utanpå och mjuka inuti. De […]
Den här mixen är ljuvlig - Foodjunkie - Metro Mode
Rostad broccoli med pinjenötter, russin och ost.. väl ni vilken ost- jag hade chevre
Ugnsrostad spetskål med brynt sojasmör & rostade hasselnötter | Catarina Königs matblogg
Ett tillbehör som bara är magiskt… Rostad spetskål (el grillad), med nötigt brynt sojasmör toppat med rostade hasselnötter.. Magi till kött, fisk & fågel, eller bara som det är. 4 port, 20 minIngredienser 1-2 spetskål huvuden (beror på storlek) 2 msk olivolja Salt Annons Brynt sojasmör 100-150g smör 1-2 tsk japansk soja 1 näve rostade […]
Vegetarisk gimbap | Recept från Köket.se
Receptet kommer från Jennie Walldéns bok Wok, ris, nudlar . Gimbap är koreanska risrullar med sjögräs runtom, precis som japanska sushirullar. ”Gim” betyder sjögräs och ”bap” betyder ris. Koreaner äter ofta detta som vi i Sverige äter mackor, det vill säga på språng, på picknick, på resande fot eller som en enkel lunch. Finns att köpa lite överallt och är absolut ingen finmat, utan väldigt enkelt och väldigt gott. /Jennie