Knådfritt grytbröd. Förvara det i en papperspåse för att bevara den frasiga ytan.

Knådfritt grytbröd. Förvara det i en papperspåse för att bevara den frasiga ytan.

En doft av Nybakt: Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

Ingredienser: 7 dl vetemjöl tsk salt dl vatten, kallt 5 g färsk jäst Ugn 225 grader C

"Ett fantastiskt bröd!" Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet. Jag är benägen att hålla med. Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda mackor, till picknic, till buffé, kalas med mera! Jag hade det till fredagsmyset nu i fredags och alla blev …

"Ett fantastiskt bröd!" Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet. Jag är benägen att hålla med. Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda mackor, till picknic, till buffé, kalas med mera! Jag hade det till fredagsmyset nu i fredags och alla blev …

Pinterest
Search