Jul

13 Pins3 Följare
Adventstid Från Malin Björkholm Fotograf

Adventstid Från Malin Björkholm Fotograf

Love the tree in the galvanized tin bucket with just a few ornaments. Mini trees are so cute!

Love the tree in the galvanized tin bucket with just a few ornaments. Mini trees are so cute!

En drömgod, krämig, helt fantastisk pepparkaksglass som blir julens höjdpunkt! Tar ca 5 min att göra (exklusive frysning).

En drömgod, krämig, helt fantastisk pepparkaksglass som blir julens höjdpunkt! Tar ca 5 min att göra (exklusive frysning).

Laxtårta. Rökt lax blandad med färskost, kvarg eller Kesella, dill och rödlök på kavringsbotten.

Laxtårta

Laxtårta. Rökt lax blandad med färskost, kvarg eller Kesella, dill och rödlök på kavringsbotten.

Ernsts goda julbröd (kock Ernst Kirchsteiger)

Ernsts goda julbröd

Ernsts goda julbröd (kock Ernst Kirchsteiger)

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Polkagriskola

Polkagriskola Mintkola är en riktig favorit. Här är en variant med knaster av äkta polkagris. Godast blir det med traditionella gammaldags polkagrisar. Honung gör att kolan inte sockrar sig lika lätt

Polkagriskola

Sött Salt Nötgodis..

Sött Salt Nötgodis..

Grönkålspaj med valnötter. Fyllning: 250 g grönkål, 3 st ägg, 3 st rödlökar, 2 dl riven ost, 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl valnötter, smör, 1 krm peppar, 1 tsk salt. Förgrädda det kylda pajskalet ca 10 minuter på 200. Grovhacka kålen o koka lätt. Pressa ur all vätska. Skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i pajskalet. Vispa ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda cirka 40 minuter.

Grönkålspaj med valnötter. Fyllning: 250 g grönkål, 3 st ägg, 3 st rödlökar, 2 dl riven ost, 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl valnötter, smör, 1 krm peppar, 1 tsk salt. Förgrädda det kylda pajskalet ca 10 minuter på 200. Grovhacka kålen o koka lätt. Pressa ur all vätska. Skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i pajskalet. Vispa ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda cirka 40 minuter.

Grönkålspaj med valnötter. Fyllning: 250 g grönkål, 3 st ägg, 3 st rödlökar, 2 dl riven ost, 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl valnötter, smör, 1 krm peppar, 1 tsk salt. Förgrädda det kylda pajskalet ca 10 minuter på 200. Grovhacka kålen o koka lätt. Pressa ur all vätska. Skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i pajskalet. Vispa ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda cirka 40 minuter.

Grönkålspaj med valnötter. Fyllning: 250 g grönkål, 3 st ägg, 3 st rödlökar, 2 dl riven ost, 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl valnötter, smör, 1 krm peppar, 1 tsk salt. Förgrädda det kylda pajskalet ca 10 minuter på 200. Grovhacka kålen o koka lätt. Pressa ur all vätska. Skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i pajskalet. Vispa ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda cirka 40 minuter.


Fler idéer
Pinterest
Sök