Ställ krav på din picknick

Lusten för spontana utflykter brukar uppstå per automatik den här tiden på året. Att plocka ihop sin lunch, middag eller sin eftermiddagsfika i en picknickkorg, och njuta detta tillsammans med familj och/eller vänner ute i det gröna är rätt oslagbart faktiskt. Visst är det härligt med spontana picknickar, men för en lyckad och hälsosam picknick lönar det sig dock att tänka efter innan man ger sig ut.
29 Pins272 Followers
Rooibos-iste med ingefära & citrongräs  En svalkande och frisk dryck för sommarens heta dagar! Isteet har en tydlig smak av både ingefära och citron vilket passar fint ihop med färskpressad lime och mynta.

Rooibos-iste med ingefära & citrongräs En svalkande och frisk dryck för sommarens heta dagar! Isteet har en tydlig smak av både ingefära och citron vilket passar fint ihop med färskpressad lime och mynta.

Utflyktsmuffins med medelhavskänsla  Matiga muffins med smaker från medelhavet. Perfekta att ta med på utflykten eller picknicken.

Utflyktsmuffins med medelhavskänsla Matiga muffins med smaker från medelhavet. Perfekta att ta med på utflykten eller picknicken.

Quinoa/chia-pudding  Överbliven quinoa i kylen? Perfekt, då har du snart ett perfekt mellis att ta med på utflykten! Uppskattas lika mycket av barn som vuxna. Lingonpulvret ger förutom en fin näringsboost också en härlig, lätt rosa färg.

Quinoa/chia-pudding Överbliven quinoa i kylen? Perfekt, då har du snart ett perfekt mellis att ta med på utflykten! Uppskattas lika mycket av barn som vuxna. Lingonpulvret ger förutom en fin näringsboost också en härlig, lätt rosa färg.

Paprikabönröra. Bönröra med grillad paprika  I den här röran samspelar paprikans fylliga smak tillsammans med bönornas lena krämighet.

Paprikabönröra. Bönröra med grillad paprika I den här röran samspelar paprikans fylliga smak tillsammans med bönornas lena krämighet.

Vegetariska wraps. Perfekt mat att ta med på utflykten. Ett lite mer nyttigt alternativ än att bara äta korv med bröd. De här wrapsen är milda men med många härliga smaker och konsistenser. Ramslöksolja och rödlök ihop med en krämig avokado, gräddfilsås, krispiga sesamfrön och körsbärstomater!

Vegetariska wraps. Perfekt mat att ta med på utflykten. Ett lite mer nyttigt alternativ än att bara äta korv med bröd. De här wrapsen är milda men med många härliga smaker och konsistenser. Ramslöksolja och rödlök ihop med en krämig avokado, gräddfilsås, krispiga sesamfrön och körsbärstomater!

Taboleh (libanesisk bulgursallad)  En libanesisk bulgursallad som är kalasgod att servera till grillat. Sen spelar det inte så stor roll om det du föredrar att grilla är fisk, färsbiffar, grönsaker, halloumi eller något helt annat. Gillar man nu inte att grilla alls, så är bulgursalladen även god att servera till falafel.

Taboleh (libanesisk bulgursallad) En libanesisk bulgursallad som är kalasgod att servera till grillat. Sen spelar det inte så stor roll om det du föredrar att grilla är fisk, färsbiffar, grönsaker, halloumi eller något helt annat. Gillar man nu inte att grilla alls, så är bulgursalladen även god att servera till falafel.

Hasselnötskakor med nutellagömma  Att hasselnötter och choklad passar ihop är en underdrift – de är dreamteam! Dessa kakor är varje nutella-älskares dröm; ett nötigt, lagom sött och krispigt yttre, med en underbar fyllning där chokladen spelar huvudrollen och hasselnötssmör rundar av perfekt.

Hasselnötskakor med nutellagömma Att hasselnötter och choklad passar ihop är en underdrift – de är dreamteam! Dessa kakor är varje nutella-älskares dröm; ett nötigt, lagom sött och krispigt yttre, med en underbar fyllning där chokladen spelar huvudrollen och hasselnötssmör rundar av perfekt.

Chokladdoppade havrefrökakor med sultanrussin Perfekta picknickkakor.

Chokladdoppade havrefrökakor med sultanrussin Perfekta picknickkakor.

Pestoknyten till picknicken  Dessa pestoknyten är perfekta att packa ner i picknickkorgen! Förbered formarna hemma och fyll knytena på picknickplatsen. Fungerar förstås lika bra som ett enkelt drinktilltugg eller på vårbuffén.

Pestoknyten till picknicken Dessa pestoknyten är perfekta att packa ner i picknickkorgen! Förbered formarna hemma och fyll knytena på picknickplatsen. Fungerar förstås lika bra som ett enkelt drinktilltugg eller på vårbuffén.

Kokostoppar med citron  De klassiska kokostopparna här bakade med kokossocker och med en tydlig smak av citron. Tillsammans med en kopp kaffe blir de en perfekt avslutning på picknicken.

Kokostoppar med citron De klassiska kokostopparna här bakade med kokossocker och med en tydlig smak av citron. Tillsammans med en kopp kaffe blir de en perfekt avslutning på picknicken.

Pinterest
Search