Tokig i Tofu

Det perfekta vegetariska alternativet till kött, kyckling. Används ofta i det asiatiska köket, men prova gärna att använda den på pizza, som pålägg på mackan eller i en sallad!
28 Pins278 Followers
Broccolisoppa med tofukrutonger | Kung Markatta - kungen av ekologiskt En broccolisoppa som du snabbt kan koka ihop på kvällen och som räcker till flera lunchlådor. Den lena soppan kompletteras med knapriga tofukrutonger och saltrostade mandlar. Men en stor skopa råris i mättar den fint också.

Kokosbroccolisoppa med tofukrutonger (V)

Vegopytt med marinerad tofu Den här vegetariska pyttipannan är en vardagsfavorit. Förkoka rotfrukterna lätt, men se till att de behåller tuggmotstånd. Blanda ned stekt, marinerad tofu. Strössla över gröna örtkryddor och rostade solrosfrön - klart att servera!

Vegopytt med marinerad tofu Den här vegetariska pyttipannan är en vardagsfavorit. Förkoka rotfrukterna lätt, men se till att de behåller tuggmotstånd. Blanda ned stekt, marinerad tofu. Strössla över gröna örtkryddor och rostade solrosfrön - klart att servera!

Thai tofuspett Frasiga tofuspett med smak av asiatiska mattraditioner.

Thai tofuspett Frasiga tofuspett med smak av asiatiska mattraditioner.

Crispy tofu med ananas-mangosås | Kung Markatta - kungen av ekologiskt.  Crispy tofu med ananas-mangosås  Smaksatta med kokos, ingefära och sesamfrön är dessa tofubitar oemotståndliga! Servera tofun tillsammans med grönsaker, ris och ananas-mangosås för en enkel och smakrik rätt som passar hela familjen. För en vegansk variant byt ut ägg mot sojamjölk.

Crispy tofu med ananas-mangosås | Kung Markatta - kungen av ekologiskt. Crispy tofu med ananas-mangosås Smaksatta med kokos, ingefära och sesamfrön är dessa tofubitar oemotståndliga! Servera tofun tillsammans med grönsaker, ris och ananas-mangosås för en enkel och smakrik rätt som passar hela familjen. För en vegansk variant byt ut ägg mot sojamjölk.

BBQ-marinerad tofu med tomat- och bönsalsa | Kung Markatta - kungen av ekologiskt BBQ-marinerad tofu med tomat- och bönsalsa  Att grilla tofu fungerar utmärkt! Här har tofun marinerats i barbequesås och fått god smak innan den grillades. Som tillbehör en enkel tomat- och bönsalsa med färsk oregano.

BBQ-marinerad tofu med tomat- och bönsalsa | Kung Markatta - kungen av ekologiskt BBQ-marinerad tofu med tomat- och bönsalsa Att grilla tofu fungerar utmärkt! Här har tofun marinerats i barbequesås och fått god smak innan den grillades. Som tillbehör en enkel tomat- och bönsalsa med färsk oregano.

Vildrisgratäng med spenat, tofu & oliver | Kung Markatta - kungen av ekologiskt Vad är godare än en värmande och smakrik gratäng efter en lång dag i skidbacken? Med inslag av vildris och rostade mandlar får gratängen härligt tuggmotstånd samtidigt som den mättar behagligt. Servera gärna tillsammans med en stor krispig sallad och ett par skivor av Kung Markattas linfröbröd.

Rice gratin with tofu, spinach and olives.

Tofuburgare med kikärtor | Kung Markatta - kungen av ekologiskt Tofuburgare med kikärtor  Dessa smakrika tofuburgare imponerar på både "veggisar" och köttätare – konsistensen blir härligt bitig samtidigt som tofun håller dem saftiga. Att låta dem "stå till sig" i kylen innan grillning/stekning får dem att hålla ihop bättre, så skippa inte det steget!

Tofuburgare med kikärtor | Kung Markatta - kungen av ekologiskt Tofuburgare med kikärtor Dessa smakrika tofuburgare imponerar på både "veggisar" och köttätare – konsistensen blir härligt bitig samtidigt som tofun håller dem saftiga. Att låta dem "stå till sig" i kylen innan grillning/stekning får dem att hålla ihop bättre, så skippa inte det steget!

Pinterest
Search