Lisbeth Almgren

Lisbeth Almgren

Lisbeth Almgren
More ideas from Lisbeth
Pappas grek-potatisar med citron- och oregano - Mitt Kök

Pappas grek-potatisar med citron- och oregano - Mitt Kök

Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan, ja precis den man dränkte tallriken med. Detta recept blir precis som skolans fisksås, sååååå god!

Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan, ja precis den man dränkte tallriken med. Detta recept blir precis som skolans fisksås, sååååå god!

4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...

4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...

Lätta, goda och har en strykande åtgång. Bakas ut direkt och ställs in i kall ugn.

Lätta, goda och har en strykande åtgång. Bakas ut direkt och ställs in i kall ugn.

Grytbröd - Recept- Kungsörnen

Grytbröd - Recept- Kungsörnen

De här tekakorna är verkligen försvinnande goda. Njut dem nybakade med smör och ost.

These breads are really tasty. Enjoy them freshly baked with butter, cheese, jam . Translate from Swedish

rostbröd2

rostbröd2

rostbröd1

rostbröd1

5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.

5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.

2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Fyll upp ca 10 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner limpformen där så jäser den snabbare. Låt degen jäsa tills den dubblat i storlek. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Fyll upp ca 10 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner limpformen där så jäser den snabbare. Låt degen jäsa tills den dubblat i storlek. Sätt ugnen på 250 grader.