Linda Ceder

Linda Ceder

7 followers
·
8 followers
Linda Ceder
More ideas from Linda
Segmjuk ananaskaka – Lindas Bakskola

Segmjuk ananaskaka – Lindas Bakskola

Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

Supergoda havrebollar rullade i kokos. Mixa havregrynen i en matbereade eller vispa smeten extra länge med vispen, då blir smeten kladdig och havrebollarna blir mjuka och krämiga. Ca 12 stora eller 15 mellanstora havrebollar 250 g smör 10 dl havregryn 2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl) 1 dl oboy …

Supergoda havrebollar rullade i kokos. Mixa havregrynen i en matbereade eller vispa smeten extra länge med vispen, då blir smeten kladdig och havrebollarna blir mjuka och krämiga. Ca 12 stora eller 15 mellanstora havrebollar 250 g smör 10 dl havregryn 2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl) 1 dl oboy …

Glassrecept på hemgjord bananaglass med eller utan glassmaskin

Glassrecept på hemgjord bananaglass med eller utan glassmaskin

Jättegod och krämig grekisk mannagrynspaj toppad med florsocker och kanel. Ljuvlig och enkel att göra. Pajen påminner om ostkaka i konsistensen och smakar allra bäst när den serveras kall. Ca 10 bitar 1,5 liter mjölk 3 dl mannagryn 100 g smör 3 st ägg 1,5 dl socker (du kan öka eller minska mängden socker efter smak) 0,5 tsk salt Smör till smörjning av formen Topping: Kanel Florsocker Gör såhär: Blanda mjölk, mannagryn, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning…

Jättegod och krämig grekisk mannagrynspaj toppad med florsocker och kanel. Ljuvlig och enkel att göra. Pajen påminner om ostkaka i konsistensen och smakar allra bäst när den serveras kall. Ca 10 bitar 1,5 liter mjölk 3 dl mannagryn 100 g smör 3 st ägg 1,5 dl socker (du kan öka eller minska mängden socker efter smak) 0,5 tsk salt Smör till smörjning av formen Topping: Kanel Florsocker Gör såhär: Blanda mjölk, mannagryn, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning…

Underbart frasiga kexchokladkakor som går rasande fort att göra. Här är Therésia Franklins härliga recept – enklare kan det inte bli.

Underbart frasiga kexchokladkakor som går rasande fort att göra. Här är Therésia Franklins härliga recept – enklare kan det inte bli.

Recept på ananaspaj alla kommer att älska. Lätt att baka och fantastiskt god att äta.

Recept på ananaspaj alla kommer att älska. Lätt att baka och fantastiskt god att äta.

Japansk cheesecake på 3 ingredienser: 3 ägg, 120 gram vit choklad och 120 gram cream cheese.

Japansk cheesecake på 3 ingredienser: 3 ägg, 120 gram vit choklad och 120 gram cream cheese.

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Jättegod och krämig grekisk mannagrynspaj toppad med florsocker och kanel. Ljuvlig och enkel att göra. Pajen påminner om ostkaka i konsistensen och smakar allra bäst när den serveras kall. Ca 10 bitar 1,5 liter mjölk 3 dl mannagryn 100 g smör 3 st ägg 1,5 dl socker (du kan öka eller minska mängden socker efter smak) 0,5 tsk salt Smör till smörjning av formen Topping: Kanel Florsocker Gör såhär: Blanda mjölk, mannagryn, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning…

Jättegod och krämig grekisk mannagrynspaj toppad med florsocker och kanel. Ljuvlig och enkel att göra. Pajen påminner om ostkaka i konsistensen och smakar allra bäst när den serveras kall. Ca 10 bitar 1,5 liter mjölk 3 dl mannagryn 100 g smör 3 st ägg 1,5 dl socker (du kan öka eller minska mängden socker efter smak) 0,5 tsk salt Smör till smörjning av formen Topping: Kanel Florsocker Gör såhär: Blanda mjölk, mannagryn, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning…