School of Tapas: Apple paste with Manchego cheese
This apple paste or dulce de manzana is a typical recipe from the northern part of Spain, especially Asturias . This is a humid, luscious...
flädercurd
Recept på flädercurd, nästann som lemon curd fast somrigare.
Äppelgelé
Koka din egen äppelgelé. Passar som vanlig gelé till husmanskost och vilt men också till dessertostar eller rostmackan till frukost. Välj helst en syrlig och mjölig sort av äpplen men vilken sort som helst funkar. En sort som inte är så god att äta är ju lämpligt att koka till till gelé. Blir en hållbar och god äppelgelé kokt med socker och gul melatin som är pektin och konserveringsmedel för gelé. Går också fint att koka med syltsocker med lite extra pektin eller gelésocker. Använder du…
Rabarberchampagne
Rabarberchampagne:Ingredienser 1 kg röda rabarberstjälkar, skurna i småbitar 7 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker 6 tsk cidervinäger eller vitvinsvinäger (vi brukar ta äppelcidervinäger) 4 liter vatten 2 tvättade ekologiska citroner, saften och rivet skal Gör så här: Blanda alla ingredienser i en rostfri skål. Låt blandningen stå i två dygn, rör om då och då. Sila sedan noggrant, gärna tre gånger. Häll upp på en damejanne, använd jäsrör. Låt jäsa ca 3 veckor. Färdig att avnjutas en skön…
Så gör du rabarbercurd – perfekt till jordgubbstårtan
Rabarbercurd är världens kanske godaste curd! Perfekt mellan bottnarna i en god jordgubbstårta, eller som pålägg på några nybakta frallor.
Äppelmarmelad med vanilj - recept
Äppelmarmelad med vanilj – recept
Äppelgelé
Koka din egen äppelgelé. Passar som vanlig gelé till husmanskost och vilt men också till dessertostar eller rostmackan till frukost. Välj helst en syrlig och mjölig sort av äpplen men vilken sort som helst funkar. En sort som inte är så god att äta är ju lämpligt att koka till till gelé. Blir en hållbar och god äppelgelé kokt med socker och gul melatin som är pektin och konserveringsmedel för gelé. Går också fint att koka med syltsocker med lite extra pektin eller gelésocker. Använder du…
Äppel- och citronmarmelad | Krii's Kitchen
Denna äppel- och citronmarmelad rekommenderar jag varmt. Jag har ju rosat det där med att ha citrongräs i saften och detta blev fantastiskt gott.
NyTinat - Äppelgelé
Härom veckan bakade vi äppelpajer som Erik skulle ha med sig till jobbfikat och det blev en massa skal över (vi bakade tre pajer så skal från nästan 2 kg äpplen). Jag har ju min lilla dille på att…
glutenfritt – Laktosfritt
Inlägg om glutenfritt skrivna av Nina och SL
Året Runt
Sidan du söker efter har flyttat. Klicka här för att komma till vår nya startsida. Året Runts hemsida är nu en del av allas.se. Alla våra starka reportage, fantastiska recept,...
Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron
Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron
Äppelgelé
Koka din egen äppelgelé. Passar som vanlig gelé till husmanskost och vilt men också till dessertostar eller rostmackan till frukost. Välj helst en syrlig och mjölig sort av äpplen men vilken sort som helst funkar. En sort som inte är så god att äta är ju lämpligt att koka till till gelé. Blir en hållbar och god äppelgelé kokt med socker och gul melatin som är pektin och konserveringsmedel för gelé. Går också fint att koka med syltsocker med lite extra pektin eller gelésocker. Använder du…
Inlagda päron med vanilj och ingefära | Mitt kök
Inlagda päron med vanilj och ingefära - Mitt Kök