Madelene Ejenstam

Madelene Ejenstam

Madelene Ejenstam
More ideas from Madelene
Hej på er. Det närmar sig pyssel inför advent i butiken, här kan du läsa om det!, och jag har ju skrivit som information att vi s...

Hej på er. Det närmar sig pyssel inför advent i butiken, här kan du läsa om det!, och jag har ju skrivit som information att vi s...

Hej på er. Det närmar sig pyssel inför advent i butiken, här kan du läsa om det!, och jag har ju skrivit som information att vi s...

Hej på er. Det närmar sig pyssel inför advent i butiken, här kan du läsa om det!, och jag har ju skrivit som information att vi s...

"Ett fantastiskt bröd!"Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet.Jag är benägen att hålla med.Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda ...

"Ett fantastiskt bröd!"Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet.Jag är benägen att hålla med.Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda ...

Pepparkaksrutor med krämig glasyr

Pepparkaksrutor med krämig glasyr

Dessa Delicatobollar blir lika krämiga som färdigköpta. Men innehåller bättre ingredienser och är betydligt godare! Perfekt till Chokladbollensdag 11 maj!

Dessa Delicatobollar blir lika krämiga som färdigköpta. Men innehåller bättre ingredienser och är betydligt godare! Perfekt till Chokladbollensdag 11 maj!

Hemmagjord rödbetssallad är så mycket godare än den man köper i affären. Lätt att laga och fri från massa tillsatser.

Hemmagjord rödbetssallad är så mycket godare än den man köper i affären. Lätt att laga och fri från massa tillsatser.

[ Pepparkakskladdkaka ] 3 ägg / 3½ dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 5 msk kakao / 2-3 tsk pepparkakskryddor (färdiga påsar, 2 tsk för mildare smak) / 2 dl vetemjöl / 150 g smält smör | Ugn 175°. Smält smöret, låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i rund smörad form, grädda ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.

[ Pepparkakskladdkaka ] 3 ägg / 3½ dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 5 msk kakao / 2-3 tsk pepparkakskryddor (färdiga påsar, 2 tsk för mildare smak) / 2 dl vetemjöl / 150 g smält smör | Ugn 175°. Smält smöret, låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i rund smörad form, grädda ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.

Saffranskaddkaka är en av de godaste sakerna man kan göra med saffran, om ni frågar mig. Den här kladdiga varianten gör jag med vit choklad och den blir alldeles himmelskt god! Vill man servera någonting till kan jag meddela att det är sjukt gott med hallonsås. Hallon och saffran är för övrig

Saffranskaddkaka är en av de godaste sakerna man kan göra med saffran, om ni frågar mig. Den här kladdiga varianten gör jag med vit choklad och den blir alldeles himmelskt god! Vill man servera någonting till kan jag meddela att det är sjukt gott med hallonsås. Hallon och saffran är för övrig