Citrus

Collection by Malin Landqvist

9 
Pins
 • 
6 
Followers
Malin Landqvist
Apelsinsallad — Det är som att man kan känna apelsinernas olika smak och karaktär när man ser dem så här tillsammans tycker jag. Från de lite spetsigt orange med sin höga syra, till de mörka och kaxigt kraftfulla blodapelsinerna. Foodies, Strawberry, Lime, Orange, Fruit, Ethnic Recipes, Photography, Limes, Photograph

Apelsinsallad

Apelsinsallad — Det är som att man kan känna apelsinernas olika smak och karaktär när man ser dem så här tillsammans tycker jag. Från de lite spetsigt orange med sin höga syra, till de mörka och kaxigt kraftfulla blodapelsinerna.

Apelsinsaft — När apelsinerna är som finast är det härligt att spara lite på flaska. Blanda olika sorters apelsiner, eller välj blonda eller enbart blodapelsin, då kan det blir en riktigt mörkröd saft. Jag väljer ofta att ha i den färskpressade juicen sist för att få lite fruktkött i, men hållbarheten blir då inte lika lång. Vill man undvika citronsyra i sin saft så frys in den och ta ut vartefter den går åt. Tillsätt då ca 1/2 dl citronsaft för att få upp lite syra. Chutney, Pesto, Scandinavian, Juice, Homemade, Vacation, Vacations, Home Made, Juices

Apelsinsaft

Apelsinsaft — När apelsinerna är som finast är det härligt att spara lite på flaska. Blanda olika sorters apelsiner, eller välj blonda eller enbart blodapelsin, då kan det blir en riktigt mörkröd saft. Jag väljer ofta att ha i den färskpressade juicen sist för att få lite fruktkött i, men hållbarheten blir då inte lika lång. Vill man undvika citronsyra i sin saft så frys in den och ta ut vartefter den går åt. Tillsätt då ca 1/2 dl citronsaft för att få upp lite syra.

Apelsin i rödbetslag — Det går inte riktigt att sätta ord på hur apelsin och rödbeta smakar ihop. Den lite jordiga och mörka smaken från rödbeta och den säreget friska smaken från blodapelsin är fantastiska tillsammans. Det är viktigt att balansera upp med lite syra av citron. Toppa gärna med björnbär. Food Photography Styling, Food Styling, Chana Masala, Great Recipes, Ethnic Recipes, Spain, Lemon, Sevilla Spain, Spanish

Apelsin i rödbetslag — Det går inte riktigt att sätta ord på hur apelsin och rödbeta smakar ihop. Den lite jordiga och mörka smaken från rödbeta och den säreget friska smaken från blodapelsin är fantastiska tillsammans. Det är viktigt att balansera upp med lite syra av citron. Toppa gärna med björnbär.

Apelsinsallad — Det är som att man kan känna apelsinernas olika smak och karaktär när man ser dem så här tillsammans tycker jag. Från de lite spetsigt orange med sin höga syra, till de mörka och kaxigt kraftfulla blodapelsinerna. Foodies, Strawberry, Lime, Orange, Fruit, Ethnic Recipes, Photography, Limes, Photograph

Apelsinsallad — Det är som att man kan känna apelsinernas olika smak och karaktär när man ser dem så här tillsammans tycker jag. Från de lite spetsigt orange med sin höga syra, till de mörka och kaxigt kraftfulla blodapelsinerna.

Varma citrusoliver — Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott. Oliver, Medan, Baguette, Fruit, Food, Essen, Meals, Yemek, Eten

Varma citrusoliver — Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott.

Frasiga apelsinlängder med mandel — Smarta, enkla smördegslängder om man är många som ska äta dessert. Receptet går även bra att halvera, frys då in resten av degen. Ät dem nygräddade. Varje längd räcker till 3-4 personer. Frases, Ska

Frasiga apelsinlängder med mandel — Smarta, enkla smördegslängder om man är många som ska äta dessert. Receptet går även bra att halvera, frys då in resten av degen. Ät dem nygräddade. Varje längd räcker till 3-4 personer.

Vallmofrökaka — Det här är bland de godaste kakor jag vet! Första gången jag fick baka dem var på en rastaurang jag jobbade på för massor av år sedan, sen har den följt med som en ständigt återkommande följeslagare. Ibland med citron eller lime. Och som här med apelsin. Använd en klassisk sockerkaksform eller 2 mindre (12 cm i diameter). Om de mindre formarna används så blir det även smet över till några muffins. Bagel, Doughnut, Muffins, Bread, Desserts, Food, Products, Tailgate Desserts, Muffin

Vallmofrökaka — Det här är bland de godaste kakor jag vet! Första gången jag fick baka dem var på en rastaurang jag jobbade på för massor av år sedan, sen har den följt med som en ständigt återkommande följeslagare. Ibland med citron eller lime. Och som här med apelsin. Använd en klassisk sockerkaksform eller 2 mindre (12 cm i diameter). Om de mindre formarna används så blir det även smet över till några muffins.