matsedel maj juni 2017

27 Pins7 Följare
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh

Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh

Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!

Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!

Englands ”nationalrätt” fish n’ chips är ofta en rätt så flottig historia med såväl friterad fisk som pommes frites. Prova en fräschare variant med potatis- och morotsstavar i ugn med panerad torsk. Dippa fisk och grönsaker i en yoghurtbaserad äppel- och gurkröra.

Englands ”nationalrätt” fish n’ chips är ofta en rätt så flottig historia med såväl friterad fisk som pommes frites. Prova en fräschare variant med potatis- och morotsstavar i ugn med panerad torsk. Dippa fisk och grönsaker i en yoghurtbaserad äppel- och gurkröra.

Tomatbakad lax med grönt mos är en betydlig mer färgglad och smakrik variant av klassiskt potatismos. Potatis och ärtor krossas med en visp där mjölk och smör adderas mot slutet och det förvandlas till ett fluffigt grönt mos. Till servering finns en härligt rosa lax och krispig broccoli.

Tomatbakad lax med grönt mos är en betydlig mer färgglad och smakrik variant av klassiskt potatismos. Potatis och ärtor krossas med en visp där mjölk och smör adderas mot slutet och det förvandlas till ett fluffigt grönt mos. Till servering finns en härligt rosa lax och krispig broccoli.

Medelhavsinspirerade pajdegsknyten som är fyllda med spenat, valnötter och riven prästost. Grädda knytena i ugnen tills de blir gyllenfrasiga och servera med en matig sallad med bönor, tomater, rödlök och små mâchesalladsblad. Servera med en god dryck och ät er mätta och belåtna. Smaklig spis!

Medelhavsinspirerade pajdegsknyten som är fyllda med spenat, valnötter och riven prästost. Grädda knytena i ugnen tills de blir gyllenfrasiga och servera med en matig sallad med bönor, tomater, rödlök och små mâchesalladsblad. Servera med en god dryck och ät er mätta och belåtna. Smaklig spis!

Pasta med grönkålspesto, bondbönor och zucchini

Pasta med grönkålspesto, bondbönor och zucchini

Lax på planka med bourbonglaze

Lax på planka med bourbonglaze

Honungsgrillad lax med potatis- & persikosallad

Honungsgrillad lax med potatis- & persikosallad

Summer vego bowl

Summer vego bowl

Omelettrulle med svamp

Omelettrulle med svamp

Pinterest
Sök