More ideas from Agneta
Ska du bara baka knäckebröd en enda gång , så är det dessa. Jag fick recepet av min förra granne Malin, och har bakat dem flitigt efter det. Krispiga och smakrika- så himla goda. Det här behöver du : 3 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl linfrön 1 dl solrosfrön … Läs mer

Ska du bara baka knäckebröd en enda gång , så är det dessa. Jag fick recepet av min förra granne Malin, och har bakat dem flitigt efter det. Krispiga och smakrika- så himla goda. Det här behöver du : 3 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl linfrön 1 dl solrosfrön … Läs mer

Fikon och ädelost är läckert på smördegsflarn. Foto Ulrika Ekblom http://www.lantliv.com/mat-vin/laga-gott-av-lackra-ostar/

Fikon och ädelost är läckert på smördegsflarn. Foto Ulrika Ekblom http://www.lantliv.com/mat-vin/laga-gott-av-lackra-ostar/

En ostpaj är tacksam buffémat, lättare lunch eller bara som mysig middag. I den här ostpajen gömmer sig två sorters ost, svecia och parmesan, tillsammans med mjukstekt lök på gränsen till karamelliserad. Lyxpaj? Toppa med rom och bjud med kallrökt lax!

En ostpaj är tacksam buffémat, lättare lunch eller bara som mysig middag. I den här ostpajen gömmer sig två sorters ost, svecia och parmesan, tillsammans med mjukstekt lök på gränsen till karamelliserad. Lyxpaj? Toppa med rom och bjud med kallrökt lax!

Det här är egentligen inget annat än en klassisk matjessilltårta i portionsform – fast med smörstekt kavringssmul i stället för en mjuk kavringsbotten. Fyll upp små glas med den goda sillröran och toppa med kavringssmul, tunt skivad rädisa och dill. Så läckert!

Det här är egentligen inget annat än en klassisk matjessilltårta i portionsform – fast med smörstekt kavringssmul i stället för en mjuk kavringsbotten. Fyll upp små glas med den goda sillröran och toppa med kavringssmul, tunt skivad rädisa och dill. Så läckert!

Gör sommarens härligaste sås till grillmaten. Den kalla vitlöksåsen är enkel, snabb och smakrik och passar utmärkt till nöt- och fläskkött.

Gör sommarens härligaste sås till grillmaten. Den kalla vitlöksåsen är enkel, snabb och smakrik och passar utmärkt till nöt- och fläskkött.

Operakällarens nobissås är skapad av Werner Vögeli. Gör gärna såsen några timmar i förväg och låt den stå och mogna i kylen, i en burk med tättslutande lock.

Operakällarens nobissås är skapad av Werner Vögeli. Gör gärna såsen några timmar i förväg och låt den stå och mogna i kylen, i en burk med tättslutande lock.