Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!

En krämig och mättande rotfruktsgratäng som passar bra till det mesta – därför gör den sig extra bra på buffé- eller julbordet. Potatis, morötter, purjolök  och palsternacka får smak av timjan och citron. Den rivna osten blir sedan kronan på verket!

En krämig och mättande rotfruktsgratäng som passar bra till det mesta – därför gör den sig extra bra på buffé- eller julbordet. Potatis, morötter, purjolök och palsternacka får smak av timjan och citron. Den rivna osten blir sedan kronan på verket!

En vegetarisk matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en vegetarisk storfavorit.

En vegetarisk matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en vegetarisk storfavorit.

Rostad mjuk pepparkaka med ädelost (kock Ernst Kirchsteiger)

Rostad mjuk pepparkaka med ädelost

Ernsts saffranskrans med äpple och mandelmassa. Ingredienser Saffransdeg150 g smör 50 g jäst 1.5 dl socker 0.5 tsk salt 5 dl mjölk ca 15 dl mjöl 1 g saffran Russin efter tycke och smak 1 st ägg (för pensling) Kransfyllningca 50 g smör 1 dl socker ca 200 g mandelmassa 2 st äpplen 100 g russin 100 g mandlar, hackade (till garnering)

Ernsts saffranskrans

Ernsts saffranskrans med äpple och mandelmassa. Ingredienser Saffransdeg150 g smör 50 g jäst 1.5 dl socker 0.5 tsk salt 5 dl mjölk ca 15 dl mjöl 1 g saffran Russin efter tycke och smak 1 st ägg (för pensling) Kransfyllningca 50 g smör 1 dl socker ca 200 g mandelmassa 2 st äpplen 100 g russin 100 g mandlar, hackade (till garnering)

brysselkal_citron

Citronstekt brysselkål

Ultimate roast potatoes

Ultimate roast potatoes recipe- bash with a potato masher after the par boiling stage to get them extra fluffy! Ultimate roast potatoes recipe- bash with a potato masher after the par boiling stage to get them extra fluffy!

Per Morbergs gubbröra (kock Per Morberg)

Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra (med kräftjärtar/räkor + lite majonnäs) :)

Gammelmormors köttbullar

Gammelmormors köttbullar

Pinterest
Search