Baka Christinas Chokladbegär  (ca 20 kakor)    5,5 dl havregryn  4 dl vetemjöl  150 g smör eller margarin, rumstempererat  3/4 dl farinsocker  1/2 dl socker  1 dl ljus sirap  2 dl mörk choklad, grovhackad  3/4 dl kakao nibs  2 tsk bakpulver  1/4 tsk salt  3/4 tsk rivet apelsinskal  1/2 dl vatten  Ljus choklad för doppning, minst 400 g    * Om du inte hittar några Nibs kan du använda fint hackad riktigt mörk choklad (minst 70 % kakao) istället.    1. Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl…

Baka Christinas Chokladbegär (ca 20 kakor) 5,5 dl havregryn 4 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin, rumstempererat 3/4 dl farinsocker 1/2 dl socker 1 dl ljus sirap 2 dl mörk choklad, grovhackad 3/4 dl kakao nibs 2 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 3/4 tsk rivet apelsinskal 1/2 dl vatten Ljus choklad för doppning, minst 400 g * Om du inte hittar några Nibs kan du använda fint hackad riktigt mörk choklad (minst 70 % kakao) istället. 1. Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl…

Baka Emilies Bärdröm  (ca 20 stora kakor)    4 dl vetemjöl  6 ½ dl havregryn  145 g smör eller margarin, rumstempererat  1 dl farinsocker  1 dl socker  2 tsk bakpulver  ½  tsk salt  2 msk ljus sirap  1 dl russin, hackade  75 g torkade tranbär, hackade  ½  dl vatten    1.Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,    2. Rulla…

Baka Emilies Bärdröm (ca 20 stora kakor) 4 dl vetemjöl 6 ½ dl havregryn 145 g smör eller margarin, rumstempererat 1 dl farinsocker 1 dl socker 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 2 msk ljus sirap 1 dl russin, hackade 75 g torkade tranbär, hackade ½ dl vatten 1.Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg, 2. Rulla…

Baka Fridas Havre & Himmelrike  (ca 20 stora kakor)    3 dl vetemjöl  6 ½ dl havregryn  145 g smör eller margarin, rumstempererat  1,25 dl strösocker  2 msk ljus sirap  ½  tsk salt  2 tsk bakpulver  2 dl russin, hackade  3 ½ dl belgisk mörk choklad, hackad  1 ½ dl hasselnötter, hackade  ½  dl vatten    1. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg. Blanda slutligen i…

Baka Fridas Havre & Himmelrike (ca 20 stora kakor) 3 dl vetemjöl 6 ½ dl havregryn 145 g smör eller margarin, rumstempererat 1,25 dl strösocker 2 msk ljus sirap ½ tsk salt 2 tsk bakpulver 2 dl russin, hackade 3 ½ dl belgisk mörk choklad, hackad 1 ½ dl hasselnötter, hackade ½ dl vatten 1. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg. Blanda slutligen i…

Baka Johans Pecanpoesi  (ca 20 stora kakor)    5 ½ dl havregryn  4 dl vetemjöl  150 g smör eller margarin, rumstempererat  ½ dl socker  ¾ dl farinsocker  1 dl ljus sirap  1 ½ dl rostad mandel, grovhackad  1 ¼ dl pecannötter, grovhackade  2 dl rostade hasselnötter, finhackade eller malda  2 tsk bakpulver  ¼ tsk salt  ½ dl vatten    1.Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, nötter samt…

Baka Johans Pecanpoesi (ca 20 stora kakor) 5 ½ dl havregryn 4 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin, rumstempererat ½ dl socker ¾ dl farinsocker 1 dl ljus sirap 1 ½ dl rostad mandel, grovhackad 1 ¼ dl pecannötter, grovhackade 2 dl rostade hasselnötter, finhackade eller malda 2 tsk bakpulver ¼ tsk salt ½ dl vatten 1.Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, nötter samt…

Ingefärskakor

Ingefärskakor

Baka Karins Chokladglädje  (ca 45 små kakor)    150 g smör/margarin, rumstempererat  ¾ dl farinsocker  ¾ dl socker  ½ dl ljus sirap  1 äggula  1 tsk hjorthornssalt  ¾ tsk snabbkaffe pulver  4 dl vetemjöl  ¾ dl kakao  1 ½ tsk bakpulver  ¼ tsk salt  125 g mörk choklad, grovhackad  50 g ljus choklad, grovhackad  ½  dl vatten    1. Vispa smör, farinsocker, socker, sirap, äggula, hjorthornssalt och kaffe.    2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och den hackade chokladen. Tillsätt detta i…

Baka Karins Chokladglädje (ca 45 små kakor) 150 g smör/margarin, rumstempererat ¾ dl farinsocker ¾ dl socker ½ dl ljus sirap 1 äggula 1 tsk hjorthornssalt ¾ tsk snabbkaffe pulver 4 dl vetemjöl ¾ dl kakao 1 ½ tsk bakpulver ¼ tsk salt 125 g mörk choklad, grovhackad 50 g ljus choklad, grovhackad ½ dl vatten 1. Vispa smör, farinsocker, socker, sirap, äggula, hjorthornssalt och kaffe. 2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och den hackade chokladen. Tillsätt detta i…

Chokladkakor med körsbär och vit choklad

Chokladkakor med körsbär och vit choklad

Polkagrisbiscotti

Polkagrisbiscotti

Päronbiskvi

Päronbiskvi

Baka Camillas Mandelfröjd  (ca 55 små kakor)    150 g mandel  1 dl pärlsocker  2 tsk kanel, malen  150 g smör/margarin, rumstempererat  1 dl ljus sirap  ¾ dl farinsocker  ½ dl socker  1 tsk hjorthornssalt  6 dl havregryn  4 dl vetemjöl  1 ½ tsk bakpulver  ¼ tsk salt   ½ dl vatten    1.Rosta mandel i ugn 225 °C i ca 4-5 min. Hacka mandeln grovt.    2. Blanda pärlsocker och kanel.     3. Vispa smör, sirap, farinsocker, socker och hjorthornssalt.     4. Blanda mandeln, kanelpärlsockret…

Baka Camillas Mandelfröjd (ca 55 små kakor) 150 g mandel 1 dl pärlsocker 2 tsk kanel, malen 150 g smör/margarin, rumstempererat 1 dl ljus sirap ¾ dl farinsocker ½ dl socker 1 tsk hjorthornssalt 6 dl havregryn 4 dl vetemjöl 1 ½ tsk bakpulver ¼ tsk salt ½ dl vatten 1.Rosta mandel i ugn 225 °C i ca 4-5 min. Hacka mandeln grovt. 2. Blanda pärlsocker och kanel. 3. Vispa smör, sirap, farinsocker, socker och hjorthornssalt. 4. Blanda mandeln, kanelpärlsockret…

Delicatobollar

Delicatobollar

oreobollar

oreobollar

Gammeldags havre boll

Gammeldags havre boll

Fortune cookies

Fortune cookies

Pinterest
Search