Räkor i gräddsås från Toscana - Vinklubben Tre Kronor
Härligt krämig mat från hjärtat av Toscana. Lätt att laga även om det tar en liten stund.Detta behöver du till fyra:2 msk smör6 vitlöksklyftor, finhackade500 g skalade räkor (ca 800 g oskalade)1 gul lök, hackad1 dl vitt torrt vi150 g soltorkade tomater i olja i strimlor3 dl grädde1 msk kantarellfondsalt och peppar efter smak7 dl […]
Julförberedelser i återbruksstil - My home
M Y H O M E : Julförberedelser i återbruksstil. Vedspisen Bolinders från 1891 är nu fungerande sedan efter parets renovering. Här rullas och steks köttbullarna till jul. En viktig familjetradition är ”dopp i grytan” där spisringarna tas ur och en kopparkittel med skinkspad sätts över elden. Plåtlampan över dörren har hittats i uthusen och fått ny el indragen.
Poké Bowl - Recept - Tasteline.com
Vacker och smakrik gatumat från Hawaii, med japanska smaker! Marinerad fisk, fräscha grönsaker och ris är ofta basen i denna rätt. Poké (som uttalas poh-kay) betyder ungefär ”att skära” på det hawaiianska språket.
Japansk laxsida med chilimajonnäs - Zeinas Kitchen
Saftig laxsida med japanska smaker serverad med chilimajonnäs och glasnudelsallad. Alldeles fantastiskt gott! Laxen är lika ljuvlig att servera kall som varm. På bloggen har jag många läckra recept på laxsida, HÄR! finns tacolaxsida, HÄR! laxsida med smör och vitlök, HÄR! laxsida med färskost och HÄR! laxsida med citron och örter. 6 portioner Ca 1,5 […]
Mitt mest uppskattade recept någonsin – Lövbiff med Italiensk touch
. Riktigt snygga och fräscha skärbrädor hittar du här .. . Ni anar inte så många uppskattande kommentarer jag fått på det här egenkomponerade receptet genom åren. Rätten har uppenbarligen blivit må…
Risotto med kantareller | Fredriks fika - Allas.se
Underbart krämig risotto med kantareller!
Torskrygg med gräslök och bacon samt krossad potatis med vitlökssmör
Hej! Så många som frågade efter det här receptet på Instagram häromkvällen. Lägger ut det nu, trots att det är för mörka bilder egentligen. Men detta mörker som varit på sistone, kan inte minnas att det varit så. Antagligen förträngt det. När solen väl tittade fram idag kändes det helt fantastiskt! Torskrygg är också fantastiskt. […]
Lottas stekta fläskfile med kantareller i en sås med baconost och ramslök
En god middag på 30 minuter längre behöver det inte ta för att äta riktigt gott.
Torskrygg med brynt smör, knaperstekt bacon och blomkålspuré
Har varit lite problem att få tag i fin fisk ett tag men igår fick vi tag i en bit fin, fin torskrygg. Väl hemma så blev det ett hittepå recept som bara blev så himla gott. Jag måste helt enkelt skriva upp hur jag gjorde så jag inte glömmer. Brynt smör som blir så där nötigt gott ymmie, yummie. Ingredienser: Torskrygg Blomkål Potatis Vitlök Mandel Smör Bacon Gör så här: Börja med purén. Ta av den sammanlagda mängd blomkål och potatis 2/3 blomkål och 1/3 potatis. Dela blomkålen i större biter…
Recept på Stekt torsk med krämig spetskål och brynt smör
Ljuvligt fiskrecept med 5 huvudingredienser. Stekt torsk med krämig spetskål. Servera gärna med lite kokt potatis.Det här receptet ingår i MatHems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.
Japansk laxsida med chilimajonnäs - Zeinas Kitchen
Saftig laxsida med japanska smaker serverad med chilimajonnäs och glasnudelsallad. Alldeles fantastiskt gott! Laxen är lika ljuvlig att servera kall som varm. På bloggen har jag många läckra recept på laxsida, HÄR! finns tacolaxsida, HÄR! laxsida med smör och vitlök, HÄR! laxsida med färskost och HÄR! laxsida med citron och örter. 6 portioner Ca 1,5 […]
Långkokt chili på högrev med mörk choklad
Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.
Räkgryta Indienne – min favorit!
En jättefavoriträtt som Mamma gjorde första gången när jag var tonåring har varit en återkommande bjudrätt genom åren. Den är riktigt god med smak av curry. Jag minns så väl att 1 krm cayennepeppar…
Galet god laxgratäng (Jennys Matblogg)
Jag gillar att laga gratänger, och allt blir godare då det får stå och puttra med en skvätt grädde eller crème fracihe ( eller bägge delar för den delen hehe…) Ni som har hängt här ett tag vet nog red