Blomkål och bacongratäng
Nu ska du få ett middagstips som du enkelt och snabbt slänger ihop. Denna rätt är enkel att äta som den är eller så serverar du den t ex till stekt kassler, bacon eller korv. Detta är verkligen såå gott och enklare kan det verkligen inte bli. En perfekt gratäng att slänga ihop på vardagen, […]
Ris- & baconlåda med vitlök
Ris- & baconlåda med vitlök
Honungslackad kassler | Recept från Köket.se
Lite kinesiskt smakar denna goda rätt. Servera gärna med wokade grönsaker.
Fläskfilé med bacon & purjolök
Asiatiska grillspett med frisk myntasås - Bara en kaka till
Saftiga och grymt goda grillspett på fläskkarré i asiatisk marinad med smak av ingefära, lime och soja, som serveras med en frisk och fräsch myntasås.
Stjärnpotatis
Ett gott tillbehör till grillat kommer lastat. Receptet är från Lindas bakskola. Jag penslade potatisarna ytterligare en gång efter halvtid. Nu, så här i efterhand inser jag att det hade varit snajdigt att toppa potatisarna med lite färska örter efter att de kommit ut ur ugnen. Det ser lite trist ut. Meeen, det är ju försent nu. Men vi kan låtsas att det är färska örter på. Gör det! Stjärnpotatis 10 potatisar (eller önskad mängd) olja eller smält smör salt färsk krydda; t ex timjan, vitlök…
Köttfärs-cupcakes
Ibland kan man lura ögat lite, som när barnen kom ut i köket idag och trodde jag hade bakat cupcakes! Tja… Köttfärs-cupcakes då! Lite festligare, lite roligare, lite godare! 😛 8-10 st Det här behöver du : 800 gram blandfärs 2 ägg 2 dl vatten 2 msk malen paprika (mild) 1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda ½ tsk […]
Korv i ugn med rotsaker och timjan
Korv i ugn med rotsaker och timjan är en utmärkt vardagsrätt som både går snabbt och enkelt att laga. Denna goding lagas i ugn och serveras med senap till.
Oxfilépasta med karamelliserad lök
Oxfilépasta med karamelliserad lök En oxfilépasta är ju bara så himla gott. Den här varianten har vi gjort med karamelliserad lök och det fungerade bra tillsammans. Inte sugen på karamelliserad lök…
potatisbullar - Lindas Bakskola & Matskola
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Ugnsomelett med bacon, spetspaprika, lök, gräslök och parmesan
Lättlagad middag på 30 minuter.
Ryssröra, en favorit från skoltiden!
Tack Eleonor för tipset om ryssröra, visst minns jag den i skolan (fram till -97) fast vi fick då aldrig nåt pitabröd till bara råkost o isbergssallad! O inte fick vi nån gräddfil eller kall sås heller vad jag minns men det ska jag råda bot på nu! Det är lite kul med såna här […]
Vispat ramslökssmör
Jag hade nöjet att besöka restaurang "Tryne till Knorr" i Malmö förra hösten och blev där bl.a. serverad ett fluffigt härligt citr...
Klyftpotatis - så gör du dem godast | Mitt kök
Potatistårta
Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Så gott! Potatistårta minst 8 port ca 800g potatis 3 ägg 2 dl creme fraiché 3 dl västerbottenost 1 liten purjolök 1 tsk salt peppar 1. Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. 2. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten. 3. Rör ihop allt med salt och peppar. Klä en springform med…