Pinterest
Extra saftiga saffransbullar fyllda med riven mandelmassa eller vit choklad! Såå goda!

Extra saftiga saffransbullar fyllda med riven mandelmassa eller vit choklad! Såå goda!

Julmustkola – enkelt recept

Julmustkola – enkelt recept

Pretzel, Diy Crafts, Candy, Sweet, Caramel, Candy Notes, Sweets, Diy Home Crafts, Diy Projects

Kokostoppar med smak av saffran & apelsin

Kokostoppar med smak av saffran & apelsin

Den berömda trillingnöten ifrån Marabous Paradisask gör du enkelt själv. De blir precis lika goda! Jag missade ett moment i receptet såg jag nu i efterhand. Så kan det gå ca 35 praliner ...

Den berömda trillingnöten ifrån Marabous Paradisask gör du enkelt själv. De blir precis lika goda! Jag missade ett moment i receptet såg jag nu i efterhand. Så kan det gå ca 35 praliner ...

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

Leilas saffransskorpor är en god och julig variant av den traditionella skorpan. De här saffransskorporna är en stor favorit kring jul och det är fantastiskt gott med kombinationen saffran, apelsin och pistage.

Leilas saffransskorpor är en god och julig variant av den traditionella skorpan. De här saffransskorporna är en stor favorit kring jul och det är fantastiskt gott med kombinationen saffran, apelsin och pistage.

Jag kommer från Skåne. Och något man gjorde som barn i Skåne var att gå på marknader. Flera gånger per sommar brukade det bli. Och något man gärna köpte där var nougat. Och Kais Konfekt från Markar...

Jag kommer från Skåne. Och något man gjorde som barn i Skåne var att gå på marknader. Flera gånger per sommar brukade det bli. Och något man gärna köpte där var nougat. Och Kais Konfekt från Markar...

Jag kommer från Skåne. Och något man gjorde som barn i Skåne var att gå på marknader. Flera gånger per sommar brukade det bli. Och något man gärna köpte där var nougat. Och Kais Konfekt från Markar...

Jag kommer från Skåne. Och något man gjorde som barn i Skåne var att gå på marknader. Flera gånger per sommar brukade det bli. Och något man gärna köpte där var nougat. Och Kais Konfekt från Markar...

Mycket god glöggfudge. Du behöver en stektermometer som klarar 125 grader för att få den perfekt.

Mycket god glöggfudge. Du behöver en stektermometer som klarar 125 grader för att få den perfekt.

Till det yttre är detta inget annat är små söta minibiskvier doppade i mörk choklad. Ta en tugga och det guldgula innanmätet blottas – en len smörkräm med tydlig smak av saffran och apelsin. Oemotståndliga munsbitar att duka upp på julens gottebord!

Till det yttre är detta inget annat är små söta minibiskvier doppade i mörk choklad. Ta en tugga och det guldgula innanmätet blottas – en len smörkräm med tydlig smak av saffran och apelsin. Oemotståndliga munsbitar att duka upp på julens gottebord!

Krämig pepparkakscheesecake med mandarin

Krämig pepparkakscheesecake med mandarin

Björn Frantzéns knapriga julknäcke

Björn Frantzéns knapriga julknäcke