Bakning

7 Pins2 Följare
Smarrig kolasås till glass, bakverk eller (om ingen ser på) att nalla direkt ur burken. Tack, Lotta på Bakning i fokus för att du stillar vårt sötsug!

Helgens godaste: så gör du fantastisk smörkolasås med havssalt

Smarrig kolasås till glass, bakverk eller (om ingen ser på) att nalla direkt ur burken. Tack, Lotta på Bakning i fokus för att du stillar vårt sötsug!

50 g jäst 3 dl mjölk, ljummen 1 ½dl strösocker 1 krm salt 3 ägg 225 g smör 11–13 dl mjöl Fyllning 150 g smör 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker Smula jästen. Tillsätt mjölken o blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, ägg, smör o mjöl. Knåda degen kraftigt. Låt den jäsa i 40 min. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna.Klicka ut 25 högar o ställ i frysen. Knåda egen o dela i 25 bitar. Forma till en boll o tryck ner en klick fyllning Jäsa i 25 min. 250C i 6–9 min.

50 g jäst 3 dl mjölk, ljummen 1 ½dl strösocker 1 krm salt 3 ägg 225 g smör 11–13 dl mjöl Fyllning 150 g smör 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker Smula jästen. Tillsätt mjölken o blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, ägg, smör o mjöl. Knåda degen kraftigt. Låt den jäsa i 40 min. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna.Klicka ut 25 högar o ställ i frysen. Knåda egen o dela i 25 bitar. Forma till en boll o tryck ner en klick fyllning Jäsa i 25 min. 250C i 6–9 min.

Hmm, nutella & kolagrottor... Borde nog provas!

Hmm, nutella & kolagrottor... Borde nog provas!

Japp, det är precis så gott som det låter! Fast mycket enklare :-) Det tar faktiskt inte alls lå...

Japp, det är precis så gott som det låter! Fast mycket enklare :-) Det tar faktiskt inte alls lå...

Världens godaste vaniljsås, tre ingridienser (grädde, vaniljpulver, kondenserad mjölk)

Världens godaste vaniljsås, tre ingridienser (grädde, vaniljpulver, kondenserad mjölk)

Morotslimpa med havre – Lindas Bakskola

Morotslimpa med havre – Lindas Bakskola

IMG_2602

IMG_2602


Fler idéer
Pinterest
Sök