Chili halloumipasta med svartkål
Chili halloumipasta med svartkål4 portionerTillagningstid under 30 minuter 4 portioner pasta t.ex. tagliatelle 400 g halloumi med chili (vi använde icas chili halloumi)rapsolja till stekning200 g s…
Grillad spetskål med chèvre, hasselnötter, kapris och brynt smör
Kål måste vara den mest underskattade råvaran någonsin. Den har kanske fått sitt dåliga rykte från att i åratal blivit "abused" i den famösa pizzasalladen. Sen luktar den iförsig inte så...
Jordärtskockssoppa med picklad rödlök, löjrom och rostade hasselnötter
Lyxig jordärtskockssoppa med picklad rödlök, löjrom och rostade hasselnötter är festligt och gott. Servera denna goda soppa till helg, fest eller nyår.
Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom
Mumsig västerbottenskräm med kavringssmul och löjrom. En superenkel och vacker plockrätt som känns roligare och mer elegant än västerbottenspaj.
LCHF-recept – Sparris med lufttorkad skinka & chèvre – Diet Doctor
Gillar du sparris, getost och skinka? Här är en toppenförrätt som tar bara några minuter att sno ihop och är försvinnande god.
Ugnsbakad rödbeta med rotselleripuré, getost och mandel
Letar du recept på en festlig vegetarisk middag med passande vinförslag? Prova receptet på ugnsbakad rödbeta med rotselleripuré, getost och mandel med ett glas pinot noir.
Morotsbacon
Gör ett det supergoda snackset morotsbacon på ett kick. Smaksätt med lite rostat paprikapulver och du har en smak som verkligen påminner om bacon.
Citronbiskvier i långpanna
Ljuvliga citronbiskvier som bakas enkelt i långpanna. En kaka som passar perfekt till påsk, inte sant? I och för sig så passar denna även alla andra dagar om året också, i alla fall om jag får bestämma. Den är SÅ god! I fyllningen så blandar jag ner lite hemkokt lemoncurd och det är pricken över […]
Fetaostfyllda spetspaprikor
Dessa aptitretare, fetaostfyllda spetspaprikor, lagas i ugnen och fylls med färskost, fetaost, timjan, citron och vitlök.
Catarina Königs matblogg
Catarina König, även känd som Matfashionistan, vann Sveriges Mästerkock 2016. Här i bloggen hos ELLE mat & vin delar hon med sig av sina bästa recept.
Saffrans krämkaksbullar med ljuvlig vaniljgrädde - Victorias provkök
Underbara och helt magiska Saffrans krämkaksbullar med ljuvlig vaniljgrädde. Perfekta till adventsfikat eller till vilken dag som helst.Såååå goda!
Lasagnemuffins
Jag tror att många av er tänker ”lasagne.. muffins.. vaddå?” Det var ungefär det min pappa sade idag när han kom förbi här då jag stod i köket med händerna fulla. Jag har gjort Lasagnemuffins, som jag så fint har valt att kalla dem. Det är minilasagner som jag gräddat i muffinsplåt. SÅ himla fint […]