klotlök och silvermalört

~Allium spaerocephalum (Drumstick Allium)~ Its plum colored blossoms combine beautifully with many colors in the garden and are spectacular paired with silver foliage.

DRAKMYNTA 'Crystal Peak White' i gruppen Aktuell kampanj / Förstaårsblommande perenner hos Impecta Fröhandel (8927)

DRAKMYNTA 'Crystal Peak White' i gruppen Aktuell kampanj / Förstaårsblommande…

Blå bolltistel, Echinops bannaticus, är lättodlad och kan växa i nästan vilken jord som helst, men utvecklas allra bäst i väldränerad jord och full sol.  Kan övervintra ända upp i zon 8 om växtplatsen är väldränerad. Det är en långlivad perenn som har odlats i Sverige ända sedan 1600-talet och det är inte ovanligt att man hittar den vid gamla övergivna torp. De uppseendeväckande taggiga blomkorgarna pryder sin plats i rabatten långt innan de blå blommorna slår ut i augusti. 1 m hög.

Blå bolltistel, Echinops bannaticus, är lättodlad och kan växa i nästan vilken jord som helst, men utvecklas allra bäst i väldränerad jord och full sol. Kan övervintra ända upp i zon 8 om växtplatsen är väldränerad. Det är en långlivad perenn som har odlats i Sverige ända sedan 1600-talet och det är inte ovanligt att man hittar den vid gamla övergivna torp. De uppseendeväckande taggiga blomkorgarna pryder sin plats i rabatten långt innan de blå blommorna slår ut i augusti. 1 m hög.

höstsilverax Brunette

Actaea simplex ‘Brunette’ - gorgeous dark purple foliage and white flower spikes in late summer

En rabatt med en av vårens vackrast perenner kaukasisk förgätmigej, Brunnera macrophylla, får ännu en dimension när man kompletterar med vita narcisser och tulpaner. De blommar tillsammans i april.

En rabatt med en av vårens vackrast perenner kaukasisk förgätmigej, Brunnera macrophylla, får ännu en dimension när man kompletterar med vita narcisser och tulpaner. De blommar tillsammans i april.

Krypmalört 'Nana'  Japansk malört

Krypmalört 'Nana' Japansk malört

10 snygga perenna prydnadsgräs

10 snygga perenna prydnadsgräs

Actaea racemosa Läkesilverax. En av de ståtligaste blomspiror man kan ha i bakkanten av rabatten eller i skugga. Amerikansk lundväxt, trivs i lövkompost. Ståtlig solitär och snittblomma! Tuvbildande, tuvan 60 cm med smäckra spirorna högt ovanför, långlivad. Roten använd i naturmedicin. Frisk, härdig till zon 6.    Vit, 140 cm, jul-sep.

Actaea racemosa Läkesilverax. En av de ståtligaste blomspiror man kan ha i bakkanten av rabatten eller i skugga. Amerikansk lundväxt, trivs i lövkompost. Ståtlig solitär och snittblomma! Tuvbildande, tuvan 60 cm med smäckra spirorna högt ovanför, långlivad. Roten använd i naturmedicin. Frisk, härdig till zon 6. Vit, 140 cm, jul-sep.

Diamantrör

Diamantrör

Årets perenn genom tiderna

Årets perenn genom tiderna

Pinterest
Search