Förrätter/småplock

12 Pins9 Följare
Sweet Potato Crostinis w/ Cheese, Pear & Thyme | tuulia blog

Sweet Potato Crostinis w/ Cheese, Pear & Thyme | tuulia blog

Mycket enkelt och samtidigt raffinerat gott! Melon- och fetaostspett där sött möter salt och den fantastiska smakbrytningen av myntahonung är suverän. Gör många, det är strykande åtgång.

Mycket enkelt och samtidigt raffinerat gott! Melon- och fetaostspett där sött möter salt och den fantastiska smakbrytningen av myntahonung är suverän. Gör många, det är strykande åtgång.

Krustader med fetaostcreme, mynta och fikon

Krustader med fetaostcreme, mynta och fikon

Smarrig och snabblagad tomatpaj på färdig smördeg

Smarrig och snabblagad tomatpaj på färdig smördeg

En enkel förrätt med tunt hyvlade rödbetor som toppas med grovhackade hasselnötter, lagrad ost och vit balsamico. Perfekt rätt att väcka smaklökarna med!

En enkel förrätt med tunt hyvlade rödbetor som toppas med grovhackade hasselnötter, lagrad ost och vit balsamico. Perfekt rätt att väcka smaklökarna med!

Tryffelburrata med långbakade tomater

Tryffelburrata med långbakade tomater

Krispiga rabarberstänger med smak av sommar

Krispiga rabarberstänger med smak av sommar

Visst vill man göra det lätt för sig? Det vill i alla fall jag. I alla lägen faktiskt. Den här pizzan är enkel att slänga ihop och klar på ett kick. Du behöver: – Pizzadeg. Här har jag köpt en färdig

Recept på päronpizza med Chèvre (Krickelin)

Visst vill man göra det lätt för sig? Det vill i alla fall jag. I alla lägen faktiskt. Den här pizzan är enkel att slänga ihop och klar på ett kick. Du behöver: – Pizzadeg. Här har jag köpt en färdig


Fler idéer
Tips om ELLE Mat & Vin 16-07 sidan 67

Tips om ELLE Mat & Vin 16-07 sidan 67

Jag kan verkligen aldrig få nog av trevliga tilltugg, och ju fler att välja på desto bättre! :) Här kommer en ny favorit som blev en hit, receptet kommer här!   20 min, 10 korgar...

Jag kan verkligen aldrig få nog av trevliga tilltugg, och ju fler att välja på desto bättre! :) Här kommer en ny favorit som blev en hit, receptet kommer här! 20 min, 10 korgar...

Grillad chorizo fresco med paprikasås

Grillad chorizo fresco med paprikasås

Caesardressing

Caesardressing

Het pizza med chorizo och mozzarella

Het pizza med chorizo och mozzarella

Pastasallad med balsamicostekta tomater

Pastasallad med balsamicostekta tomater

Recept från Zeta. Krämig fisksoppa

Krämig fisksoppa

Recept från Zeta. Krämig fisksoppa

Börja med att ta fram osten ur kylen ca 30 min innan servering så den blir rumstempererad. Skär eller bryt generösa bitar av en vällagrad Parmigiano Reggiano och servera tillsammans med en krämig balsamvinäger. Kombinationen av  ostens sälta och sötman i balsamvinägern är ljuvlig!

Parmesan med crema di balsamico

Börja med att ta fram osten ur kylen ca 30 min innan servering så den blir rumstempererad. Skär eller bryt generösa bitar av en vällagrad Parmigiano Reggiano och servera tillsammans med en krämig balsamvinäger. Kombinationen av ostens sälta och sötman i balsamvinägern är ljuvlig!

Sätt ugnen på 180°C och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 min. Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna. Blanda ricotta, citronskal och -saft i en bunke och smaka av med salt och peppar. Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke. Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl. Lägg upp salladen och klicka på citronricotta, strö över pecorino och nötter.

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Sätt ugnen på 180°C och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 min. Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna. Blanda ricotta, citronskal och -saft i en bunke och smaka av med salt och peppar. Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke. Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl. Lägg upp salladen och klicka på citronricotta, strö över pecorino och nötter.

Dela tomaterna och droppa över olivoljan. Krydda med salt, socker och svartpeppar. Lägg i ugnsäker form med snittytan uppåt. Baka på 100 grader ca 1 timme. Droppa över pesto och garnera med färska basilikablad

Ugnsbakade cocktailtomater med pesto

Dela tomaterna och droppa över olivoljan. Krydda med salt, socker och svartpeppar. Lägg i ugnsäker form med snittytan uppåt. Baka på 100 grader ca 1 timme. Droppa över pesto och garnera med färska basilikablad

Pinterest
Sök