Explore these ideas and more!

Smält sockret försiktigt i en kastrull så att det inte bränns. Tillsätt hallon och vinäger och låt koka i cirka 10 minuter. Sila sedan bort hallonen genom en sil. Slå sirapen på ren, steriliserad flaska.

Smält sockret försiktigt i en kastrull så att det inte bränns. Tillsätt hallon och vinäger och låt koka i cirka 10 minuter. Sila sedan bort hallonen genom en sil. Slå sirapen på ren, steriliserad flaska.

Blommor är inte bara vackra att se på. Många av dem går även att sylta, safta, kandera, frysa till isbitar – eller äta precis som de är.

11 vackra blommor som du även kan äta

Blommor är inte bara vackra att se på. Många av dem går även att sylta, safta, kandera, frysa till isbitar – eller äta precis som de är.

Hemmagjord nutella och dulche de leche

Hemmagjord nutella och dulche de leche

Hemmagjord tacokrydda

Hemmagjord tacokrydda

Rabarbersaft blir vackert röd och läskande. I receptet ingår också jordgubbe, lime och vanilj – mums!

Rabarbersaft blir vackert röd och läskande. I receptet ingår också jordgubbe, lime och vanilj – mums!

Blommor är inte bara vackra att se på. Många av dem går även att sylta, safta, kandera, frysa till isbitar – eller äta precis som de är.

11 vackra blommor som du även kan äta

Blommor är inte bara vackra att se på. Många av dem går även att sylta, safta, kandera, frysa till isbitar – eller äta precis som de är.

Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft är en himmelskt god och lättlagad saft. Saften får sin ljuva smak av jordgubbar och finhackade rabarber. Saften bör förvaras svalt i glasflaskor.

Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft är en himmelskt god och lättlagad saft. Saften får sin ljuva smak av jordgubbar och finhackade rabarber. Saften bör förvaras svalt i glasflaskor.

Blommor är inte bara vackra att se på. Många av dem går även att sylta, safta, kandera, frysa till isbitar – eller äta precis som de är.

11 vackra blommor som du även kan äta

Blommor är inte bara vackra att se på. Många av dem går även att sylta, safta, kandera, frysa till isbitar – eller äta precis som de är.

Grönkål är bland det nyttigaste du kan äta. Testa att göra en grönkålspesto som du kan toppa din pasta med eller som krydda i en ljummen potatissallad. Orkar du inte mortla alla ingredienser går det finfint att köra allt utom oljan i en mixer och sedan tillsätta oljan droppvis mot slutet. Receptet kommer från svenska Svegro som odlar sina örter och sallader på Färingsö. Läs också: 9 goda skäl att äta grönkål ofta

Grönkålspesto – recept

Grönkål är bland det nyttigaste du kan äta. Testa att göra en grönkålspesto som du kan toppa din pasta med eller som krydda i en ljummen potatissallad. Orkar du inte mortla alla ingredienser går det finfint att köra allt utom oljan i en mixer och sedan tillsätta oljan droppvis mot slutet. Receptet kommer från svenska Svegro som odlar sina örter och sallader på Färingsö. Läs också: 9 goda skäl att äta grönkål ofta

Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

Mat Dryck, Larder, Mousse, Cottage, Lemonade, Puddings, Brunch, Home, Marmalade

Ett enkelt och delikat recept på marmelad med päron och lime. Du gör päronmarmeladen av päron, lime, lagerblad och syltsocker. Fantastiskt gott att servera till ost och kex eller på rostat bröd!

Ett enkelt och delikat recept på marmelad med päron och lime. Du gör päronmarmeladen av päron, lime, lagerblad och syltsocker. Fantastiskt gott att servera till ost och kex eller på rostat bröd!

Det gröna skafferiet | Matkultur och gröna recept

Det gröna skafferiet | Matkultur och gröna recept

Lingonglögg

Lingonglögg - Recept i Meny: Vintips & drycker - Meny

Pinterest
Search