En enkel förrätt med tunt hyvlade rödbetor som toppas med grovhackade hasselnötter, lagrad ost och vit balsamico. Perfekt rätt att väcka smaklökarna med!

Beetroot carpaccio with hazelnuts and white balsamico A green twist on a classic carpaccio which may replace the fillet of beef. Luxury nutritious parts of which date to prepare before serving.

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta. Stek klart kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°. Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål. Lägg ned den varma kycklingen i marinaden. Ställ svalt och låt marinera minst en timme (gärna längre). Skiva upp till servering. Servera tillsammans med marinaden.

Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta. Stek klart kycklingfiléerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°. Blanda tomatcreme, rödvinsvinäger, olivolja och strimlad basilika i en skål. Lägg ned den varma kycklingen i marinaden. Ställ svalt och låt marinera minst en timme (gärna längre). Skiva upp till servering. Servera tillsammans med marinaden.

Min mamma gjorde denna ljuvliga rätt för många herrans år sedan och från första tuggan blev den en storfavorit. Receptet har ändrats en del genom åren,

Min mamma gjorde denna ljuvliga rätt för många herrans år sedan och från första tuggan blev den en storfavorit. Receptet har ändrats en del genom åren,

Smakrik gryta med fläskytterfile, stark korv och vitlök serverad med purjolöksgratäng

Tasty stew with pork sirloin, sausage and garlic (swedish recipe)

Koka potatisen med skal i saltat vatten. Låt den kallna något. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing. Halvera potatisen och vänd ned senapsdressingen i potatisen. Låt svalna. Blanda den krämiga potatisen med skivad lök, kapris, bönor, oliver och rucola. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja

Potatissallad med bönor

Koka potatisen med skal i saltat vatten. Låt den kallna något. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing. Halvera potatisen och vänd ned senapsdressingen i potatisen. Låt svalna. Blanda den krämiga potatisen med skivad lök, kapris, bönor, oliver och rucola. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja

Smula ner fetaosten i yoghurten, blanda ner soltorkade tomater och basilika. Smaksätt med nymalen svartpeppar och olivolja.

Fetaoströra med soltorkade tomater

Smula ner fetaosten i yoghurten, blanda ner soltorkade tomater och basilika. Smaksätt med nymalen svartpeppar och olivolja.

Food Mood

Dubbelmarinerad fläskfilé

clock
6 hours
Ingredients
∙ Makes 8
Ingredients
  • 1,2 kg fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftorkrossade
  • 1 dl vatten
  • 2 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller torrt vitt vin
  • 1 dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • 1 tsk torkadtimjan
  • 1 vitlöksklyftafinhackad
  • 1 rödchili
  • 3 msk soja
  • 3 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 1½ dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 3 msk bladpersiljafinhackad
  • salt
  • svartpeppar
Dubbelmarinerad fläskfilé

More like this

Pinterest
Search