Äppelsirap
ÄPPELSIRAP. En tjusigt rosa äppelsirap som smakar fantastiskt gott av äpple och kanel. Super att ringla över amerikanska pannkakor eller att bjuda till ost och kex. Använd röda äpplen för att locka fram den fina, rosa färgen.
Inlagd sommargurka till vintern!
Gurkan är billig så här års, och det är inte bara Västeråsgurka som blir god att lägga in. Även den vanliga slanggurkan kan bli till fantastiskt fina inläggningar. Det här receptet hittade jag i en…
Inlagda körsbärstomater. Lägger sommaren på burk
Inlagda körsbärstomater är verkligen att lägga sommaren på burk. Enkelt, gott och vackert sommarpyssel att njuta av långt in i hösten.
Supergod äppelmarmelad
Nu ska du få recept på min äppelmarmelad som blev föööööör god! Den blev verkligen som en magisk äppeldröm som man inte kan få nog av. Den här kan du äta på rostamackan, till osttallriken och som något gott i en smördegsbakelse kanske? Supergott att värma upp lite och äta tillsammans med glass. Den här […]
Vindruvor – recept till saft, marmelad och dessert
Vindruvor behöver inte bara ätas som de är. De kan bli saft, dessert eller marmelad också. Här hittar du goda recept!
Äppelmarmelad med salt karamell och vanilj - Bara en kaka till
Ljuvlig äppelmarmelad med smak av vanilj där sirapen ger en karamellig ton som bryts av med flingsalt. Perfekt till ost!
Inkokta päron
Inkokta päron
Inkokta päron
Inkokta päron
Ingas inkokta päron
Ingas inkokta päron
Inlagda rödbetor
Att göra egna inlagd rödbetor är mycket enkelt och blir både godare än köpta och man slipper dessutom onödiga tillsatser. Först kokar man rödbetorna (på samma sätt som man kokar potatis). Därefter tar man bort skalet och kokar sedan upp inläggningslagen och häller över.
Äppelmarmelad med ingefära
För en tid sedan efterlyste jag era bästa smaksättningar på äppelmarmelad via Instagram och jag fick in så många bra förslag. Calvados, citron, kanel, ingefära, kardemumma eller marmelad på rosenkvitten och äpple var några av idéerna som fick det att vattnas i munnen på mig. Inte helt lätt att välja men till slut bestämde jag […]
svart vinbärsgele - Sök på Google
Flädersaft eller fläderblomssaft
Gör egen flädersaft av fläderblommor. God och uppfriskande saft som serveras väl kyld eller med isbitar. Håller i kylen eller förvara svalt och mörkt i flaskor. Kallas för Hyllesaft i Skåne. Serveringsförslag Flädersaft späs med vatten till önskad styrka - förslagsvis 3-5 gånger. Blanda gärna i god tid och ställ i kylen att kallna eller servera flädersaften med isbitar eller krossad is. Saften blir också god till bål och drinkar som fläderdrink med rabarber eller en Hugo. Mer gott att…