Ritva Rissanen

Ritva Rissanen

Ritva Rissanen
More ideas from Ritva
Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…

Recept på Currysås. Enkelt och gott. Currysås är ett omtyckt tillbehör till kyckling, fläskfilé och fisk. Till sallad är det förstås gott med kall sås, men till kokt eller stek kyckling, eller friterade maträtter, är varm sås att föredra. Varm sås måste man reda och här är det vanligast att använda vetemjöl och smör. Grädde i såsen gör den extra fyllig. Vissa använder banan eller äpple och schalottenlök för att framhäva smaken av curry. I kalla currysåser är basen ofta crème fraiche, yoghurt…