Gör såhär: 1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner kesella och florsocker och sist den smälta chokladen / 2. Smula sönder de frysta hallonen och strö över lite florsocker. Rör ner dem i smeten / 3. Sätt ihop pepparkakorna två och två med en stor klick glasskräm emellan. Jämna till kanterna med en sked eller kniv. Frys in bakelserna i några timmar och ta fram dem precis före servering.

Gör såhär: 1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner kesella och florsocker och sist den smälta chokladen / 2. Smula sönder de frysta hallonen och strö över lite florsocker. Rör ner dem i smeten / 3. Sätt ihop pepparkakorna två och två med en stor klick glasskräm emellan. Jämna till kanterna med en sked eller kniv. Frys in bakelserna i några timmar och ta fram dem precis före servering.

Julgodis

Candy cane marshmallows for hot cocoa. Stick a vegan candy cane into large vegan marshmallow. Dip marshmallow in melted chocolate. Roll into crushed vegan candy cane. Place on a waxed paper lined baking sheet and allow to set.

Hemlagat julgodis som får det att vattnas i munnen! Godaste recepten på smörkola, fransk nougat, chokladtryffel och mycket mer.

Hemlagat julgodis som får det att vattnas i munnen! Godaste recepten på smörkola, fransk nougat, chokladtryffel och mycket mer.

Mina bästa tips på goda & lättbakade julgodisbitar Wienernougat Det här behöver du : 100 gram mjölkchoklad (eller om man hellre vill mörkchoklad 70 % ) 250 gram nougat 100 gram flagad mandel Gör så h

Lättbakat Julgodis (Jennys Matblogg)

Mina bästa tips på goda & lättbakade julgodisbitar Wienernougat Det här behöver du : 100 gram mjölkchoklad (eller om man hellre vill mörkchoklad 70 % ) 250 gram nougat 100 gram flagad mandel Gör så h

Lakritskola är det godaste jag vet! Särskilt salt lakritskola! Den här kolan går åt i en rasande takt här hemma och det är inte så svårt att förstå varför. Den är så där salt och smörigt seg så att man i stort sett får låsa in den för att få ha den ifred. Julens (ja, hela årets!) bästa kola, kort sa

Lakritskola är det godaste jag vet! Särskilt salt lakritskola! Den här kolan går åt i en rasande takt här hemma och det är inte så svårt att förstå varför. Den är så där salt och smörigt seg så att man i stort sett får låsa in den för att få ha den ifred. Julens (ja, hela årets!) bästa kola, kort sa

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blabda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blabda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

Du vet hur gudomligt det luktar av brända mandlar på julmarknader? Lägg till pepparkakskrydda till den doften, så får du ett hum om vad dessa knapriga, hemmagjorda brända mandlar med smak av pepparkaka handlar om. (Hemma hos oss tog pepparkaksmandlarna slut efter 10 minuter.

Du vet hur gudomligt det luktar av brända mandlar på julmarknader? Lägg till pepparkakskrydda till den doften, så får du ett hum om vad dessa knapriga, hemmagjorda brända mandlar med smak av pepparkaka handlar om. (Hemma hos oss tog pepparkaksmandlarna slut efter 10 minuter.

Pinterest
Search